Hvorfor er det en god ide at indtage kreatin som kosttilskud?

kreatin

Proteinpulver i sine mange forskellige afskygninger har i de seneste år fundet en plads i de fleste motionsglade danskeres hverdag. Som nævnt findes der mange forskellige former for proteinpulver, og de forskellige slags har forskelle fordele.

I denne artikel vil der være et fokus på proteinpulveret Kreatin. Det er vigtigt at huske på, at proteinpulver virker forskelligt på forskellige mennesker, da det bliver påvirket af, hvor meget af stoffet man allerede indtager gennem kosten.

Er kreatin lagerne i din krop for eksempel allerede fulde, vil du ikke mærke den store/nogen forskel ved at indtage mere i form af proteinpulver. Det kan du dog ikke vide, før du har prøvet det, og den mest skudsikre måde at finde ud af, hvilke former for proteinpulver der virker for dig, er blot ved at prøve dig frem.

Hvad er kreatin helt præcist?

Kreatin er et stof, der dannes naturligt i kroppen, og som vi indtager gennem vores kost – oftest fundet i kød og fisk. Kreatin bindes til fosfatgruppen Kreatinfosfat, der ligger i muskelcellerne, og danner et lille, men hurtigt lager af energi.

I teorien kan du få energien til at holde længere, hvis du fylder mere kreatin på de allerede fyldte kreatin lagere, men her følger risikoen så også for, at det i stedet ingen effekt har.

Udfører du korte intensive øvelser, er et kreatin kosttilskud derfor perfekt for dig. Det hurtigt tilgængelige energilager i form af kreatinfosfaten, kan nemlig give dig det ekstra boost af energi, du har brug for, for at komme igennem nogle af de rigtig hårde øvelser.

Kreatin kan hjælpe på opbygningen af muskelmasse

Udover dig, der udøver korte intensive øvelser, er kreatin også godt for opbygning af muskelmasse, da musklerne vil begynde at binde mere vand til sig og derfor svulme. Denne svulmen giver cellerne den stimuli, de har brug for, for at få musklerne til at vokse det ekstra.

Kreatin kan altså være fordelsagtigt for idrætsudøvere, vægtløftere eller andre motionsgrupper, der udnytter muskelmassen og et højt energi niveau til deres træning.

Undersøgelser har også vist, at et kreatin tilskud faktisk kan være brugbart for mennesker, der har oplevet muskelsvind efter en lang sygdomsperiode.

Som en ekstra bonus er kreatin et billig proteinpulver, og du behøves derfor ikke betale det hvide ud af øjnene for lidt kosttilskud og hjælp til muskelmassen. Så kan du i stedet bruge pengene på noget af det lidt sjovere.

 

Skriv et svar