Ingen rust

Jeg har været henne hos min svoger og hans kone. Det er søde mennesker. De er meget gæstfri, og især min svoger er meget hjælpsom. Måske lidt for hjælpsom en gang imellem. Han kan simpelt hen ikke lade være med at tjekke min bil, når jeg kommer. Det er en gammel bil, og jeg passer da på den så godt, jeg kan. Når jeg parkerer den i hans kæmpe have, kan jeg se, at det bare kribler i fingrene på ham, for at lige tjekke om alt er i orden. Fx har jeg kølervæske og er olien tilstrækkelig. Han kan også finde på at male en lille skramme, jeg ikke selv har opdaget. Og er der noget galt med en af pærerne, der blinker, ja så skifter han den – eller dem. Han er sådan en rigtig før det selv person.

Også denne weekend

Således og her i weekenden, der lige er gået. De havde inviteret mig til en grillfest i deres have. Og da jeg ankom, var han allerede ved at grille. Men hvad gjorde han som det første? Tjekkede min bil. Han har åbenbart ikke tiltro, at jeg faktisk nu har lært, at man skal skifte olie og den slags. Men det har jeg, og der var ikke nogen beklagelser fra hans side. Heller ikke skrammer, han kunne male.

Hvornår har du rustbeskyttet?

Men han spurgte mig om noget, som jeg ikke anede, hvordan jeg skulle svare på: ”Hvornår har du haft din bil til undervognsbehandling sidst?”

Jeg har lært, at det er bedst at svare helt ærligt, så jeg sagde, at det ved jeg ikke. Jeg har jo ikke haft ansvaret for den bil førend indtil for 4 år siden.

Min svoger sagde, at han ville anbefale, at jeg får lavet en undervognsbehandling hurtigst muligt. Det vil sikre bilen. Den kører stadig godt, selvom den er 20 år gammel. Jeg kan sagtens have bilen i nogle år endnu. Med min meget lille viden om biler spurgte jeg ham, om det ikke er noget, vi kan lave her – undervognsbehandlingen altså. Han kiggede på mig med det der blik, der siger ”Kvinder!”

”Nej, det skal du have en særlig mekaniker til at hjælpe dig med. Det kan jeg ikke udføre for dig. Hvor gerne jeg end ville. Men der er mange, der kan udføre arbejdet.”

Brug eksperter til rustbeskyttelse

Vi talte lidt om, hvad det vil koste mig. Jeg har jo ikke et ubegrænset bilbudget – og denne udgift kommer lidt på den budgetlinje, der hedder ’uventede udgifter’. Han kunne ikke give mig et præcist svar, men sådan en cirkapris. Men han ville ikke holdes op på noget. Nej, det skal han da heller ikke. Det er, bare så jeg får en idé om det, fortalte jeg ham.
Vi gik tilbage til grillen, og det blev en hyggelig aften.

Hjemme igen satte jeg mig så til pc’en, åbnede min browser og skrev naturligvis ”undervognsbehandling Fyn”. Jeg har nu en liste over autoværksteder, hvor de kan foretage en undervognsbehandling, så det er bare med at finde et, der ligger tæt på der, hvor jeg bor. Få ringet til dem og bestilt tid til, at min bil får en undervognsbehandling.

Skriv et svar