Jade sten betydning

Jade sten betydning

I mange år har mennesket været meget betaget af alle de forskellige smukke former for sten, man kan finde i naturen. Selvom man i dag kan fabrikere sten, så de ligner nogle naturlige sten, så er det alligevel ikke helt nok for de fleste. Jo mere ægte og naturligt det er, jo større betydning har det for mennesket.

Da nogle sten er langt mere sjældne end andre, vil de derfor også være langt mere værdifulde. Det er her en jade sten kommer ind i billedet.

Her under kan du læse mere om, hvad en jade egentlig er, og hvad den kan bruges til.

Hvad er en jade?

Mange tror bare, at en jade er en flot sten. Men en jade er faktisk en betegnelse for hele to forskellige former for bjergarter.

Disse bjergarter består at to forskellige krystalliserede mineraler, som kaldes jadeit og aktinolit.

Stenen havde været fremme i rigtig mange år, før det i 1863 blev opdaget, at det faktisk var to forskellige former for mineraler.

En jade sten kan se ud på flere forskellige måder, men den mest kendte og mest populære jade er, når den har en meget tydelig og dyb grøn farve. Du kan også få den i en flot hvid farve, som ikke er lige så udbredt som den grønne.

Hvad kan en jade sten bruges til?

I rigtig mange år har den flotte jade været brugt til smykker og lignende. Selv tilbage i sten- og bronzealderen blev den brugt til at dekorere værktøjer og til deres smykker.

Grunden til det lige var en jade, der blev brugt var ikke kun på grund af dens flotte farve og struktur. Den blev også brugt til smykker, da den er slidstærk og nemt kan formes til alle mulige forskellige figurer.

Da den blev så populær til smykker, endte den også med at blive brugt af de kongelige, hvilket gjorde den langt mere værdifuld end før.

I dag bruges den stadig som smykker, men for nogle mennesker har den også et andet og langt mere praktisk formål.

Selve navnet stammer faktisk fra dengang man opdagede, at den havde andre praktiske formål end blot at se flot ud.

I dag bruges den blandt andet af alternative behandlere, der bruger den til at kurere forskellige sygdomme med. Ikke nok med det, kan den også bruges til at hjælpe forskellige sindstilstande. Du kan endda også udnytte dens positive energier ved blot at bruge den som smykke.

Den grønne jade er god til at øge din evne til at huske, forstå drømme og at opnå dine målsætninger. På den måde kan den hjælpe med at få dine drømme til at gå i opfyldelse.

Jaden stenen står for både livsvilje, fred og initiativ. Sidst men ikke mindst kan den have indvirkninger på hjerteområdet, hvor den kan harmonisere og opbygge.

Den hvide jade kan også hjælpe dig med at huske, forstå drømme og nå i mål. Men den kan derimod også virke rensende og forvandlende. Den hvide jade står også for erkendelse, klarhed og beskyttelse.

Begge farver hjælper også fysisk med at styrke både nyrer, hjerte, thymus og lever. Den passer bedst til stjernetegnene fisk, tyr, stenbuk, vægt, jomfru og krebs.

Hvad er krystaller?

En jade består af krystalliserede mineraler. Men hvad er en krystal egentlig?

Der findes mange forskellige former for krystaller, der kommer i mange forskellige former og farver som du kan se hos Krystalsten.dk. Nogle krystaller er langt mere dyrebare end andre.

Du kan eksempelvis finde krystaller, der har været mange tusinde år undervejs og derfor også bliver mere værdifulde end andre.

Alle krystaller dannes ud af en væske, som enten har været udsat for et temperaturskift eller et stort pres over længere tid. Et eksempel på en krystal der har været udsat for pres over mange år er diamanten. Den bruges til meget dyrebare smykker og værktøjer, da den er så flot og utrolig standhaftig.

Hvis du kigger på et snefnug, kan du derimod se en krystallisering af en væske, der er forårsaget af et temperaturskift. Du kan endda også se krystalliseringer i form at sukker, køkkensalt og mange andre større krystaller og sten.

Hvor du kan anskaffe dig en jade

Hvis du blot ønsker dig en flot jade sten til et smykke, kan du finde den rigtig mange forskellige steder. Her behøver du blot at besøge en lille smykkeforretning, før du kan se et stort udvalg.

Hvis du ønsker at finde en alternativ behandler, som kan heale dig ved hjælp af stenen, kan du finde dem over det meste af landet, ved at lave en hurtig søgning på nettet. På den måde kan du også hurtigt finde stenen i håndkøb, så du selv kan eksperimentere med healing ved hjælp af sten.

Skriv et svar