Jordvarme kan reducere din varmeregning

varmeregning

De koldere måneder er allerede begyndt, og det betyder, at mange af os nok skruer lidt ekstra op for varmen. Hvis man er tilbøjelig til at fryse en del om vinteren, så er det en god ide at finde opvarmningsform som er billig, men samtidig også have fokus på om den er miljøvenlig.

Jordvarme kan være værd at kigge på, hvis man ønsker at spare en masse på sin varmeregning.

Med jordvarme kan du skrue op for varmen, og på samme tid have samvittigheden i god behold, fordi det er et af de mest klimavenlige varmesystemer tilgængelig på markedet.

Hvordan fungerer jordvarme?

Jordvarme består af to dele hoveddele. En jordvarmepumpe som bliver installeret inde i hjemmet. Den anden del af systemet er såkaldte jordvarmeslanger, som graves ned i jorden.

Princippet bygger på at man udnytter den varme som jorden selv lagrer. Jorden holder nemlig selv på den varme, som den løbende optager fra solen, og derfor er det muligt at bruge denne varme til at opvarme vores hjem. I jordvarmeslangerne cirkulerer en væske, den optager varmen fra jorden.

Jordvarmeslangerne er forbundet med jordvarmepumpen inde i huset. Varmepumpen optager varmen fra slangerne i jorden, på dette tidspunkt er temperaturen ikke specielt høj. Via flere processor inde i varmepumpen, så bliver temperaturen hævet, og kan til sidst bruges inde i boligen til varmt vand og opvarmning.

Hvad er fordelene ved jordvarme?

Som sagt, er jordvarme et af de mest klimavenlige varmesystemer, og på samme tid kan det spare dig en masse penge. Det er en sikker investering at få installeret en klimavenlige varmepumpe, fordi systemet har en meget lang levetid i forhold til andre varmesystemer.

En god varmepumpe holder ofte omkring 20 år, og jordslangerne 50 år. Din jordvarmepumpe holder længe, og det er på samme tid et pålideligt system, som kræver nærmest ingen vedligeholdelse og brug kun et minimum af strøm. Ud over at du sparer på varmeregningerne, sparer du potentielt også, fordi du ikke skal bruge penge på vedligeholdelse særligt ofte.

Hvis du ønsker at finde gode tilbud på jordvarme, så kig forbi denne side om jordvarmeanlæg, her kan du også læse mere om jordvarme og få rådgivning til, hvilket varmesystem er bedst for din bolig.

Skriv et svar