Københavnske badeværelser

Vi har været ualmindeligt heldige med at få den lejlighed inde i København. Det er en lille, 2-værelses lejlighed, som vi har købt til vores datter, som startede på universitetet her i september. Et såkaldt forældrekøb.

En proces

Det var en noget nervepirrende proces at få lejlighedskøbet igennem. Ejendomsmægleren havde flere forældrepar, som også var, interesserede i lejligheden i telefonen. De pressede godt på, men ejeren af lejligheden havde vist kastet sin kærlighed på os, så vi fik førsteretten til købet. Papirarbejdet tog også en del tid, men endelig, her i november, er handelen endelig gået igennem. Advokaten har ordnet alt, og ejendomsmægleren har fået sit honorar.
Nu skal lejligheden så sættes i stand. Totalrenovering kalder vi det. Der er meget, som skal laves om, før vores datter kan flytte ind. Indtil da må hun altså bide i det sure æble og pendle mellem Lyngby og city, når hun skal til forelæsning.

Københavnerbadeværelser

Først og fremmest skal der rives en væg ned, så entré og det ene værelse ligesom kan danne en stue. Dernæst skal vi have lavet nyt badeværelse. Det er sådan et lille bitte et – typisk fra dengang, hvor man fik lagt vand og dræn ind i lejlighederne. Højst 1,5 m2. Jeg mener, at man i gængs tale kalder det for et Københavnerbadeværelse – som disse her. Jeg kalder det for et bak-ind-lokum. Man kan jo dårligt røre sig derinde. Døren til det svinger jo ind i det, så man er ligesom nødt til at gå baglæns ind på det. De to ting er de vigtigste ting at få gjort, så vores pige kan flytte ind.

Køkkenet må vente. Det er nydeligt og brugbart. Vi vil gerne renovere det også, men udskrivningen til købet af lejligheden og omkostningerne ved at få malet og lavet, badeværelset sætter ligesom en økonomisk bremse på det projekt.
Vores datter glæder sig meget til at kunne flytte ind til byen. Der er jo også et socialt liv på universitetet, som hun gerne vil deltage i. Forståeligt nok. Det er lidt pinligt for hende at bo hjemme hos far og mor som 20-årig, synes hun.

Men hun må være lidt tålmodig. Vi kan selv lave mange af arbejderne, men badeværelset skal vi have professionelle folk til at tackle. Der er for meget med vandrør, dræn og elektricitet, som vi ikke selv må lave.

Nyt badeværelse

Jeg har søgt efter håndværkere her i området, hvor vi bor, der kan håndtere opgaven, men mange af dem, jeg allerede har været i kontakt med, har ikke haft tid. De vil heller ikke bruge deres kostbare tid på at køre ind til København. Så lige nu er jeg på nettet. Jeg har skrevet ”nyt badeværelse København” og har besluttet mig for at se nærmere på de 5 første på listen.
Jeg kan se på deres hjemmesider, at de alle sammen er meget professionelle. De har fine billeder af forskellige badeværelser.

De har også næsten de samme tekster: ”Drømmer du/I om nyt badeværelse, så er du havnet det rigtige sted” og en masse tekst om hvad og hvordan. Lidt svært at finde én, der skiller sig ud. Firmaet, der har den der prisberegner, er vist det mest interessante. De har også videoer. Jeg ringer dem op i morgen.

Skriv et svar