Kom godt i gang med årets havearbejde – Harald nyborg

kiropraktik

Det er sol, foråret er kommet. Fuglene er begyndt at vende tilbage, de første storke i Danmark er spottet, de lyse timer og længere dage kommer også nu. I forårets måneder, er der en masse gode og dejlige ting man lave, både indendørs og udendørs. Det handler bare om at finde det rette til dig og din familie.

Hvis du ikke helt ved hvad, du skal bruge dit forår på, så kommer der en masse god inspiration i denne artikel.

Gør din have forårsklar med de rette haveredskaber

Hvis man skal ordne sin have, er det en god ide at have nogle haveredskaber. En rive er et fantastisk haveredskab som kan bruges i bede og til græsplænen når man har slået græs. Hvis der skal graves noget ned, læsses noget i en trillebør, jævnes sand eller jord ud, er det en fordel at have en skovl. Skal din køkkenhave pløjes lidt er en kultivator et unikt redskab.

Der findes så mange haveredskaber, du skal blot finde ud af hvilket redskab, der skal bruges til hvad.

Ombygning af haven

Når man har en have, kan man med stor fordel starte med at gå alle sine bede igennem, eller bygge nogle nye. I bedene kan man plante blomster, buske og små træer. Hvis du kan lide bær og grøntsager, kan det være du skal have en køkkenhave. Er du mere til ”indendørs” grøntsager som tomater og agurker, bør du overveje at anskaffe et drivhus.

Du kan også bygge din have helt om, så du får en ny terrasse, ny græsplæne, et hyggeligt havehus, et nyt skur eller en ny garage. Igen er der mange valgmuligheder. Uanset hvad din opgave består af, og uanset hvilke ønsker du har til din have, så læs mere her.

Hvis man ikke gider arbejde hele foråret, findes der andre aktiviteter

Det er ikke altid at arbejde i haven er lige sjovt, derfor skal der også være plads til andet. En god cykeltur eller en lækker gåtur kan også med stor fordel bruges. Tag familien og madkurven med i skoven, og nyd foråret. Hvis man mere er til den kreative del, kan man også sagtens tage et staffeli med ud, og begynde at male.

Disse oplevelser kan være for hele familien, store som små. De fleste sportsaktiviteter er lukket ned, og det kan være en udfordring at aktivere de mindste i familien, derfor bør man som forældre gøre dagene sjove for dem. Hvis de små eller mellemstore børn f.eks. får en trampolin, kan de sagtens aktivere sig selv i nogle timer.

Byg fuglehuse

Det er ved at være yngletid for fuglene. Hjælp fuglene med at have et godt ynglested, ved at bygge jeres egne fuglehuse. Få de mindste i familien til at hjælpe med det, de vil elske det og fuglene vil nyde at der er en fin rede til dem. Find fuglehus opskrifter i bøger eller på internettet.

Skriv et svar