Kom hjem med den rigtige cykelstol

cykelstol test 2018 danmark

At cykle med sit barn er en af livets mange glæder. Det gør det nemmere at tage ud på længere ture med barnet, da man ikke længere er nødsaget til at medbringe en barnevogn.

Som altid når man køber udstyr til ens barn, skal man være meget opmærksom på hvilke produkter man køber. Alle forældre er selvfølgelig interesserede i, at cykelstolen beskytter den lille bedst muligt, og samtidig skal den også helst være komfortabel.

På markedet for cykelstole er der utallige muligheder, og det kan være en jungle at finde rundt i, hvilken stol der er den rigtige for dig. Vi har brugt en primær kilde som Doc24.dk og deres 2018 test af cykelstole samt Politiken med ”Populær barnestol dumper i fælt test”.

Værd at vide før du køber en stol

  • Barnet skal helst være omkring ni måneder år gammelt, før man tager det med ud på cyklen. Det skal nemlig kunne sidde selv, før man cykler.
  • Find en cykelstol der kan spændes fast til stellet på cyklen, da en bagagebærer ikke er optimalt at spænde den fast på.
  • Gå efter en cykelstol med fodhvilere, så fødderne ikke hænger og flagrer under kørsel. Det er også muligt at få stropper til at spænde benene fast. Derved undgår man at barnet kommer til skade.
  • Cykelstolen skal have en sele, ligesom i en bil, så barnet ikke falder ud.
  • Stolen skal passe til dit barns alder og vægt.

Få et hurtigt overblik over de bedste og værste cykelstole

Ligegyldigt hvilket produkt man har tænkt over at erhverve sig, er det en god idé at tjekke anmeldelserne på det pågældende produkt. Anmeldelser på nettet skal man typisk tage med et gran salt, men kan til tider være en god rettesnor for, hvilke typiske problemer produktet oplever.

Det kan eksempelvis være, at selen ikke har virket ordentligt ved et uheld, eller selve stolen er faldet af.

En hurtig måde at danne sig et overblik på markedet, er ved at finde forskellige tests på nettet omkring cykelstole. Forbrugerrådet Tænk har lavet en omfattende undersøgelse over cykelstole, anhængere og ladcykler, som kort og præcist opridser de forskellige fordele og ulemper ved transportmåderne.

Endvidere finder man på samme side også en omfattende test af cykelstole, hvor Tænk kårer de bedste cykelstole til prisen, og en advarsel om at undgå fire specifikke stole på markedet.

Dette er alt sammen information der er guld værd for et nyt forældrepar, da man selvfølgelig ikke har mulighed for at teste alle stolene selv, men gerne vil have noget der er sikkert og komfortabelt for barnet.

Skriv et svar