Kurser i Tarotkort

Jeg har en tante. Hun er meget provokerende. Det har hun altid været. Lige så længe jeg kan huske. Min far, som er hendes lillebror, siger, at hun er kugleskør. Jeg kan faktisk godt lide hende. Ok, der er nogle ting, jeg ikke bryder mig om. Fx hendes tøjstil. Men at tale med hende er fascinerende. Hun har en helt anden måde at tænke på, end mine forældre. Og det er måske det, der provokerer dem. Hun siger nemlig sin mening direkte. Der er ingen venlige floskler eller hentydninger, når hun taler og siger sin mening. Jeg vil næsten sige, at hun kalder en spade for en spade. Men det gør hun så alligevel ikke. Hun taler ofte i billeder. Og hvis man ikke kender hende, så kan det godt lyde, som om at hun virkeligt er skør.

Fars fødselsdag

Nu holdt vi så den her fødselsdagsfest for min far for en uge siden. Han fyldte 50. Og ja, efter hans mening, så skal sådan noget fejres – stort! Så hele familien og alle vennerne var inviteret til hans fest. (Vi fik forloren skildpadde fra dåse – med hårdkogte æg til, som var helt friske – fra hans egen høns!) Der blev naturligvis danset, sunget og snakket en masse. Dejlig fest. Uforpligtende og fuld af gode oplevelser.

Under festen talte jeg længe med min tante. Hun talte meget om sig selv. Måske fordi hun havde behov for at fortælle nogen om sin ensomhed. For hun er ensom. Hun har ingen børn. Blev aldrig gift. Og måske er det grunden til, at hun er lidt mærkelig. Det skal jeg ikke være dommer over. Men hun fortalte mig om alle sine interessante rejser til mærkelige steder ude i verdenen. Hun fortalte mig om alle de ting, hun har set og lært. Og igennem sine fortællinger til mig forstod jeg, at hun er en kvinde, der er i konstant søgning efter svar på mange spørgsmål.

Tilmeldt et kursus i Tarot

Jeg forstod, at hun tænker meget over, hvad hun gør, og hvorfor hun gør det. Og jeg forstod det, da hun fortalte mig om, at hun har tilmeldt sig, et af de her nye tarotkurser, som jeg har set, er blevet meget populære. Jeg må indrømme, at jeg kom til at grine, da hun fortalte mig det med tarotkurset. Men fordi hun faktisk er et sødt menneske, lod hun sig ikke mærke af det. Fortalte bare videre om, at hun aldrig kan blive træt af at lede efter meningen med sit liv.

Hvad kan tarot kort gøre?

Det sidste chokerede mig. Meningen med livet? Skal den findes i et sæt tarot kort? Nej, selvfølgelig skal den ikke det. Men når man lever på kanten af, hvad almindelige mennesker vil acceptere, så kan det være en befrielse at provokere dem ved at sige, at man er ved at udforske tarotfilosofien. Og som hun også sagde: Gør jeg nogen ondt ved at interessere mig for noget, der ligger uden for det konventionelle? Hun har ret. Hun gør ingen ondt. Hun plejer sine interesser. Lever sit liv og har det godt. Og vigtigst af alt: Hun er utroligt dejlig og berigende at tale med.

Skriv et svar