Kviklån – Det skal du være klar over inden du låner

Det er ofte meget fristende at slå kviklån op på nettet, for derefter at finde det bedste og hurtigste, men der er en række ting du skal være klar over inden du kaster dig over et af de mange lån. Du kan nemlig komme i voldsom modvind hvis du ikke har gennemtænkt det inden du låner. Hvis du blot er på jagt efter en oversigt over kviklån, så kig med her.

Dit budget

Inden du låner penge skal du lægge et budget, det har du måske allerede gjort. Hvis det allerede findes, så er det bare at tilføje den månedlige ydelse i skemaet, for derefter at aflæse dit månedlige overskud. Hvis du ikke har lagt et budget, så er du måske heller ikke klarover hvor vigtig en del af dit økonomiske overblik det udgør. Vi anbefaler alle at lægge et budget inden de kaster sig ud i hurtige kviklån.

ÅOP

Næsten alle der låner penge er fokuseret på renten som sammenligningsgrundlag på lån. Men det er faktisk sådan, at renten nogen gange er kunstigt skruet ned og stiftelsesomkostningerne så er skruer op for på den måde at snyde forbrugerne til, at tror de er på vej til at gøre en god handel i forbindelse med lånet. Men faktisk kunne et tilsvarende lån med en højere rente, dog med lavere stiftelsesomkostninger måske være billigere på sigt.

For at imødekomme den slags manipulation har man indført ÅOP, som betyder årlige omkostninger i procent. Stik i mod renten, så kan man ved at kigge på netop det her tal netop og hurtigt sammenligne lån på markedet.

Lån til lige hvad du vil

Når du låner på nettet er der ingen der stiller spørgsmålstegn til dit behov, ofte kigger de heller ikke på dit budget. Det er alene til dit eget overblik, så du ikke ender med at sætte dig for flere penge end du har til rådighed og derfor ender med ikke at kunne betale dine regninger. Faktum er, at du kan låne penge til lige det du ønsker dig uden nogen stiller spørgsmål til det. Det kan fx. være du gerne vil låne til et byggeprojekt.

RKI

RKI er en registrering over dårlige betaler, også kaldet ribers. Hvis man er registreret i netop det register kan det godt være svært at låne penge, ikke bare på nettet med alle steder. Når man skal have et kviklån, så sker der også ofte det, at udbyderne laver et automatisk opslag i registreret, og kan så på baggrund af, om du er registreret der give dig et svar på din låneansøgning i løbet af meget kort tid. Nogen udbydere tilbyder dog lån trods RKI registrering, men de er meget svære at finde.

Skriv et svar