Lånemuligheder trods RKI

De fleste der har prøvet at have været registreret i RKI-registret ved hvor besværligt det kan gøre tingene. Stå i en telefonsælger butik, og få at vide at man ikke kan få et telefonabonnement, fordi man er registreret i RKI.

Disse indskrænkede muligheder er heldigvis næsten en saga blot. For inden for det seneste stykke tid, er der flere og flere låneudbydere som gerne vil låne dig penge, tords det at du er registreret i RKI for et forhold, hvor du er blevet erkendt som dårlig betaler.

At være en dårlig betaler, skal måske ses i lyset af situationen, for der er ganske givet stor forskel på hvor dårlig en betaler man er. Og der kan jo være rigtig mange grunde til at man er blevet registreret i RKI. Ikke gode grunde, men bare grunde til det. For der er vel ingen tvivl om at det er de færreste der ønsker at være i RKI-registret.

I dag vil en registrering i RKI ikke have så stor betydning for dig som gerne vil låne penge. Der kan være lidt øgede renter og gebyrer i forhold til et almindeligt forbrugslån, hvor man ikke er registreret i RKI-registret. Det må man nok bare sande at det er vilkårene for hvis man vil låne trods det at man står i RKI.

Hvor kan man så låne penge henne?, det er faktisk ikke så svært igen at finde en låneudbyder der er villig til at låne dig penge.

Hvorfor findes der et register for dårlige betalere?

Der er i tidernes morgen lavet et register, hvor en debitor (ham du skylder penge) kan få dig registreret i RKI-registret. Det kræver dog flere ting, blandt andet skal du have modtaget 3 rykkerbreve, som du ikke har svaret på.

Registert blev lavet fordi der var mange som udnyttede det at man lånte penge, men så ikke ville betale dem tilbage. I gamle dage blev der sendt en skummel fyr ud i nattens mulm og mørke for at inkassere pengene. I dag forhindre registret dig i at optage flere lån, samt at du for eksempel ikke kan lave et benzinkort, eller tegne et nyt telefonabonnement.

Det kan også have stor indflydelse på din forhandling for banken om for eksempel nedsættelse af dine renter. Får banken oplyst at du er registreret i RKI, så er dine chancer som godt nul for at du har nogen chance for at forhandle dine nuværende renter. Det vil nok snarere være tværtimod, banken vil nok fremsætte forslag om at hæve renten.

Lukket eller ikke lukket RKI-register

Der findes 2 slags register. Der findes det lukkede hvor det kun er dig, din debitor og RKI der ved at du er registreret, og det sker hvis det er en gældspost på under 1000 kr. Kommer den over 1000 kr, så vil man blive registreret i det åbne register, hvor banker, tele-selskaber og andre det har købt sig adgang til RKI-registret, kan se om du er en dårlig betaler eller ej.

De fleste vil hurtigt have mulighed for at komme ud af det lukkede register, hvis der kun er tale om en gældspost på under 1000 kr. Langt værre kan det se ud for dem der er registreret i det åbne register. Her kan man jo skylde flere hundrede tusinde væk, og der er der sikkert lange udsigter til at man kan få betalt af.

Skriv et svar