Stjernegode låse

Billig låsesmed i København - Frederiksberg

Da vi her tidligere i foråret langt om længe fandt det helt rigtige sommerhus ude på Sjællands Odde efter lang tids søgning efter drømmehuset, var vi ikke et sekund i tvivl om, at det netop var det sommerhus, vi gerne ville have. Prisen var nogenlunde spiselig, så selv om der selvfølgelig vil komme nogle ekstra udgifter til ting, vi vil have lavet om, så slog vi til med det samme.

Det var en ejendomsmægler, der viste huset frem for os, og da vi skulle ind i huset, bemærkede jeg, at han havde lidt besvær med at få drejet nøglen rundt i låsen. Han forklarede, at låsen nok var temmelig gammel og noget slidt, så den kunne nok trænge til udskiftning.

Ingen låse holder evigt

Så det var en af de udgifter, vi må se i øjnene. Det viste sig også, at låsen på døren fra stuen ud til terrassen var lige så dårlig, så jeg skrev mig bag øret, at vi skulle have nye låse i begge døre. Men ellers var der ikke ret meget andet, som var af akut karakter, så vi aftalte et tidspunkt, hvor vi kunne besøge ejendomsmægleren og skrive under på skødet.

Jeg havde ved fremvisningen af huset selv prøvet, om jeg kunne låse op. Det lykkedes, men der skulle forsøges nogle gange, så jeg konkluderede, at det hastede med at få udskiftet låsene.

Første gang, vi i en weekend tog ud i sommerhuset efter overtagelsesdatoen, besluttede jeg, at udskiftningen af låsene helst skulle ske i den følgende uge, så da jeg faldt i snak med ejeren af nabohuset, forhørte jeg mig, om han kendte til en lokal låsesmed, man kunne få til at udføre opgaven.

Låsesmeden inde fra byen

Han grinede lidt og fortalte, at på det punkt var jeg heldig, for ejeren af nabohuset på den anden side af vores hus er faktisk låsesmed i København, og min nabo vidste, at han ville komme ud i sit sommerhus dagen efter, så jeg kunne snakke med ham om sagen.

Og det holdt stik, for om søndagen allerede tidligt på dagen kom der en bil og parkerede i indkørslen til det hus. Jeg gik ind til nabo og spurgte ham, om det var rigtigt, at han er låsesmed, hvilket han bekræftede. Han fortalte, at han i mange år har drevet sit firma som låsesmed på Nørrebro, og da jeg forelagde ham mit problem, lovede han at løse det for mig meget hurtigt.

Frederiksberg er altid på pletten

Rent faktisk, sagde han med et smil, så kan jeg godt skifte dine låse allerede i dag, for jeg får her i eftermiddag besøg af min bror, der er lokal låsesmed på Frederiksberg, så jeg kan bare ringe til ham og bede ham tage et par nye låse med. Vi har i forvejen et tæt samarbejde, så det gør han gerne, fortalte min nabo.

Så det endte med, at vi om eftermiddagen fik besøg af hele to erfarne låsesmede, som kastede sig over hver sin dør. Og inden der var gået en halv time, havde vi fået nye låse i begge døre – og det endda til noget i retning af nettopris, for de ville ikke have andet end en håndbajer som arbejdsløn.

Skriv et svar