Lav en blog med dit CV

Når man søger et job i dag, så er det stensikkert, at dem der har slået stillingen op vil undersøge om ens navn fremgår i søgninger på internettet. Det er naturligt for internettet er så stor en del af vores hverdag, at det giver mening og forsøge at grave snavs frem på mennesker der.

Når du er jobsøgende, så skal du udnytte alle de muligheder der findes. Det betyder at du med fordel at kan oprette dig et online CV hvor dit navn fremgår, det vil nemlig så komme frem når dem du forsøger at få et job hos søger efter dig.

I en kamp hvor alle kneb gælder, kan det være en kæmpe fordel at være synlig på nettet. Lav en blog allerede med det samme, det kan du fx gøre ved at følge denne her komplette guide. Inden du kaster dig ud i det, så skal du egentlig blog sikre dig at det information du ligger ud om dig selv stemmer overens med virkeligheden.

Hvad skal man ellers gøre?

Google er ikke det eneste sted man kan søge oplysninger om personer. Facebook er nok det største sociale medie der findes, og mange poster alverdens underlige ting om dem selv her. Det er oplagt for din nye arbejdsgiver at kigge dig efter i krogene her.

Inden du søger job kan det derfor være en god ide at fjerne

  • Kedelige billeder
  • Uheldige historier
  • Ting hvor du udtaler dig politisk

Omvendt kan man også udnytte det på den gode måde, ved fx at poste gode ting om den nye arbejdsplads. Man kunne fx skrive at man har sendt en ansøgning til ens drømmejob, og at det netop det firma bare er et suverænt sted, at leve drømme ud i virkeligheden. Det virker måske overdrevet, men hvis man gør det med forventning om at arbejdsgiverne ikke læser det, og de så alligevel gør det. Så giver det stensikkert pote.

Hvis du er medlem af en a-kasse, så kan de måske hjælpe dig med at oprette bloggen. Hvis du ikke allerede er medlem så kan du finde en via denne guide. Den har allerede hjulpet 100.000 andre.

Skriv et svar