Lean er nøglen

Rejsen mod stjernerne for virksomheder og organisationer har mange værktøjer at spille på, og de fleste af dem virker bestemt også. Et af de værktøjer, som igen og igen overrasker mig, er implementeringen af Lean. Det lyder så akademisk, og for mange virker det nærmest skræmmende – men sagen er, at det er en af de mest effektive metoder til at sikre stabilitet, kvalitet og faktisk også arbejdsglæde!

Lean kort fortalt

Lean kan indføres i produktion, i administration og faktisk også på det strategiske niveau. I stedet for at trætte dig her med en længere forklaring, vil jeg i stedet henvise dig til den førende ressource i Danmark, når det handler om Lean – nemlig Lean Akademiet, der er både et konsulenthus og et uddannelsessted: https://leanakademiet.dk/

Uddannelser og certificeringer

Det er klart, at implementering af Lean kræver viden og træning. Og der er faktisk forskellige gradueringer, som vi kender dem fra for eksempel judo, der jo også er japansk.

Man kan for eksempel opnå et grønt bælte i Lean:

Men der er andet og mere i det end det grønne bælte i Lean.

Niveau 1: Gult bælte

introduktion til Lean administration

Lean Introduktion – 2 dage

Et Lean uddannelse til dig der skal deltage i et Lean forløb, eller bare er nysgerrig.

Niveau 1+2: Grønt bælte

Bliv Manager på 8 dage

Lean Manager – 8 dage

En Lean uddannelse til dig der skal drive et Lean projekt, eller bare er dedikeret.

Niveau 3: Sort bælte

Lean Masterclass Specialist

Lean Specialist – 7 dage

En Lean uddannelse til dig der skal lede en Lean implementering, eller bare vil have mere.

Niveau 4: Master bælte

Lean Master black belt specialist

Lean Master – 2 dage+

En certificering til dig med praktisk erfaring, som vil bevise, at du er blandt de bedste i landet.

Men hvad kan det bruges til?

Nu er jeg jo ikke selv certificeret eller sælger ydelsen, men jeg har været engageret i adskillige virksomheder og et par offentlige institutioner, hvor der enten allerede var Lean implementeret, eller hvor man var i gang med processen.

Jeg gik selv fra lettere skeptisk over overbevist til nu en varm fortaler, og det skete, fordi jeg ikke kunne ignorere de eklatante forbedringer, jeg så opstå i forbindelse med implementeringen.

Store reduktioner af spild = besparelser. Kæmpe forøgelse af leveret kvalitet = indtjening. Medarbejdertilfredshed = mindre udskiftning.

Alt sammen elementer, der har afgørende indflydelse på virksomheden eller organisationen. Og så er der jo den ikke ubetydelige bonus, at det hele betyder øget bundlinje uden at skulle gå på kompromis.

Set i forhold til konkurrenceevne, er Lean nok den mest effektive metode at give konkurrenterne baghjul på – og samtidig lade det ske under radaren, så de ikke kan foretage modtræk, før løbet er kørt!

 

Skriv et svar