Måling af afstand og fugtighed

Nu har han endelig fået taget sig sammen. Ham den gamle. Din far. Han har endelig fået lavet sin ønskeseddel, og han har sendt den til dig – på mail. Ikke med posten. Nej, han har faktisk oppet sig gevaldigt. Der er links i ønskesedlen til de ting, han ønsker sig. Du er glad, over at han har taget imod den privatundervisning, du har givet ham i, hvordan han effektivt laver huske- og to-do-lister!

Noget af en liste

Inden du klikker ind på de links, han har sendt dig, så skimmer du lige ned over listen. Ønskesedlen. Han skal jo have en god gave. 70 år er en fødselsdag, der skal fejres med manér. Og du har da også allerede reserveret hele den weekend, hvor festen for ham skal holdes. Du har lovet din mor, at du vil hjælpe hende med alt det praktiske. Og fødselsdagsgaven skal være perfekt.

Afstandsmåler med laser

Du kigger på sedlen. Der står både ”fugtighedsmåler” og ”afstandsmåler”. Du klikker ikke ind på de to links, han har sendt. Du tænker, at det var dog gammeldags. Sådan en fugtighedsmåler, der bare lige indikerer om det, bliver regnvejr, har han jo allerede. Og en afstandsmåler med laser? Er det ikke bare en lineal? Manden var jo arkitekt, inden han gik på pension. Er der nogen grund til, at han har brug for endnu en lineal?

Du klikker ind på de to links. Du kan se, at han ikke tænker på det der smarte ur, som fortæller, hvor høj fugtighedsprocenten i luften er. Han ønsker sig en måler, der kan tjekke, om der er fugt et eller andet sted i huset, som ikke burde være udsat for fugt. Fx i en væg, hvor der er lagt vandrør ind. Ok. Cool. Respekt for det.

Digital fugtighedsmåler

Du kan se, at fugtighedsmålere er elektroniske og nemme at betjene. Så det er måske slet ikke en dårlig idé som fødselsdagsgave.

Du tjekker derfor også linket til afstandsmåleren. Og nej, det er ikke en særlig lineal, han ønsker sig. Det, han ønsker sig, er at kunne lave snorlige rækker i haven, så han kan så ærter og bønner effektivt. Afstandsmåleren kan hjælpe ham til at lave de snorlige rækker. Og du ved, at havearbejde er blevet hans store passion, efter at han gik på pension. Han kan godt lide at lave de der geometriske mønstre i sin have. Blomsterbedene står da også flotte og symmetriske. De samme principper skal åbenbart indføres i køkkenhaven nu. En afstandsmåler er ideel til at hjælpe ham til at kunne gøre det.

Måske ikke så nemt endda

Du befinder dig nu i et stort dilemma: Dér, hvor du troede, at det ville være nemt at finde en rigtig god gave til ham, er det nu blevet dit problem: Skal han have en fugtighedsmåler eller en afstandsmåler?

Du vælger at gå rationelt og fornuftigt til værks, når du skal vælge: Fugtighedsmåleren vil muligvis volde ham bekymringer. Afstandsmåleren vil lette hans arbejde i haven. Der er ikke nogen tvivl i dit sind længere. Han får en fin afstandsmåler. En fugtighedsmåler må han så selv købe – eller også må din lillesøster finde sig i, at hun skal give ham sådan en i fødselsdagsgave. Der er jo altid noget nyt at købe, ikke?

Skriv et svar