Microsoft Excel

Excel undervisning

Nu ved jeg ikke, om du sidder i en stor koncern og arbejder som assistent for en regnskabschef, eller om du er regnskabschef i en mindre organisation. Jeg ved dog, at rigtigt mange af os har brug for, at kunne lave et budget. Om det handler om husholdningens årlige budget, eller om det, handler om en koncerns fremskrivning over de kommende 3 år, er sådan set lige meget. Vi har alle brug for at kende til Excel. Microsoft 365 indeholder applikationen Excel, som vi alle har en smule kendskab til. Oftest – for os de helt almindelige forbrugere er det lille kendskab, som vi har til Excel tilstrækkeligt.

Budgetter

Vi kan sætte et budget op for husholdningen. Så længe vi ved, hvad vores indkomst og vores udgifter er. Selvfølgelig. Mange af os kan da også godt lide at forfine husholdningens budget løbende. Vi bliver mere og mere bevidste om, hvordan vi bruger vores penge.
Men hvis jeg var regnskabschef i en stor koncern, og dermed skal stå for at samle mange oplysninger og data fra mange forskellige afdelinger ind, så koncernens strategi for de kommende år kan blive omsat til realistiske tal og data, så ville jeg absolut forlange at komme på et kursus i Excel.

Gode kurser i Excel

Der udbydes mange Excel kurser, og det kan være lidt af en labyrint at finde lige det, som en regnskabschef har brug for. Excel bruges jo ikke kun til at lave budgetter med. Applikationen kan også bruges til at bygge databaser op med. Og ja, du kan også lave meget komplicerede formler, så du kan projektere fremtidige investeringer, måske. Eller du kan sætte komplicerede handlingsplaner op ved at bruge særlige koder og formler. Det kan man lære på målrettede Excelkurser som dette.

Excel handler ikke kun om tal og om at kunne trække dem fra hinanden og dividere. Applikationen kan bruges som en base for at præsentere og illustrere viden og mange data på en let forståelig måde, så alle kan forstå dit budskab eller din anbefaling.
Der findes udbydere af Excel kurser, som kan målrette et kursus, så du får dækket dit behov helt præcist. Og derfor vil jeg anbefale, at du gør følgende, hvis du sidder i en situation, hvor du ikke helt har styr på alle de data, du har foran dig:

Find det helt rigtige kursus

Jeg ville kontakte en af udbyderne og få en grundig snak med ham eller hende. Jeg ville forklare, hvad mit job går ud på. Jeg ville lægge alle kortene på bordet og forklare, hvor det er, jeg føler mig svag. Excel eksperten vil hurtigt kunne vejlede dig om hvilket Excel kursus vil være det bedste for dig. Og det vil være værdifuldt for dig. Du har selvfølgelig ikke brug for en almindelig introduktion til Excel. Du ved allerede meget. Men det kan være, at der er nogle elementer, som du slet ikke har tænkt på, at Excel også kan klare for dig – ret hurtigt – når bare du ved, hvordan du skal bruge applikationen.

Og nej, det behøver ikke at være et langvarigt kursus. Når du taler med en ekspert i Excel om dine behov, kan han eller hun ofte se, hvor der skal sættes ind, så du får den nødvendige viden.

Skriv et svar