Mindfulness og stress?

Af en eller anden grund er der nogle geografiske mønstre i, hvordan vi har det mentalt. Det er videnskabeligt bevist, at der er flere mennesker, der får diagnoser med ADHD i storbyerne end i landzonerne. Det samme gælder også for stress. Der er større behov for en stress coach i Aarhus og København, end der er i Lemvig eller på Lolland. Ok, tænker du, det er jo nok, fordi der bor flere mennesker i storbyerne end i landområderne. Selvfølgelig har du ret i det. Men tallene, jeg har set, var vægtet op i forhold til befolkningen i de forskellige områder.

Tankevækkende

Og det er her, det tankevækkende er: Er det usundt for os at bo i større byer? Nej. Det behøver det ikke at være. Men det kan godt være, at storbyer bevirker, at vi får stress, fordi der er flere negative stimulanser, som vi hele tiden skal tage hensyn til: Trafik i massevis. Larm.

Påvirkninger fra medier og deslige. Menneskemylder. Mangel på frisk luft og kontakt til naturen. Ja, der kan være mange grunde til, at vi ikke kan koncentrere os, eller at vi måske får stress.
Nu er det jo sådan, at vi ikke alle sammen bare lige kan tage i sommerhus og komme tættere på naturen, som kan være helbredende. Vi kan heller ikke flytte væk fra byen, fordi det er her, vi arbejder – og vi kan jo godt lide byen. Men hjælp til stress kan vi altså få. Og vi har måske en pligt til at opsøge den, hvis vi føler, at vi har stress? Hvis vi ikke render rundt og stresser, så har vi måske en god indflydelse på andre, som måske ikke er klar over, at de har stress. Bare fordi vi er i harmoni med os selv. Jeg skal ikke kunne sige det med sikkerhed. Men jeg er ret sikker på, at hvis du har stress og er i selskab med et menneske, som ikke er stresset, så begynder du ganske langsomt at stresse af. Simpelthen fordi du ikke skal leve op til nogle forventninger.

Opsøg en coach og få hjælp

Der er ikke noget bedre, end at være i selskab med mennesker, der hviler i sig selv.
Så hvis du vil gøre noget, godt – for det første for sig selv, og i næste omgang for de mennesker, du er i selskab med, så find den stress coach i Aarhus, København, Odense, eller hvor du bor, som du har brug for. Søg hjælp til din stress. Det bør ikke være svært. Det behøver heller ikke at koste en formue.

Målt i forhold til de penge, du måske skal bruge til medicin senere i dit liv, vil en stresscoach kunne betale sig. Tjek også mulighederne for at arbejde med mindfulness her. Og spørg lige dig selv, om du vil være grund til, at dit forhold til din familie måske går i stykker, fordi du ikke gør noget ved den stress, du har. Det vil du selvfølgelig ikke. Du vil gerne leve et harmonisk liv sammen med dem, du holder af. Det vil vi alle sammen. Og derfor skal vi bede om hjælp til stress, hvis det er det, vi har brug for.

Skriv et svar