Mundbind – Kommer vi til at skulle gå med det?

køb maske

Spekulationerne er mange for tiden omkring brugen af mundbind, og om det bliver snart bliver anbefalet eller gjort til krav at bære i det offentlige. Vil man dog helst være på den sikre side, så anbefales det at man bærer godkendte masker eller godkendte mundbind, for at beskytte sig selv og andre.

Flere og flere undersøgelser viser at CE-mærket masker og mundbind rent faktisk har en effekt overfor vira og bakterier, og dermed kan de være med til at redde folk omkring dig og dit eget liv.

Hvis du vil være sikker på at købe en godkendt maske, så skal du ikke benytte disse forhandlere, som sikkerhedshedsstyrelsen har frarådet

Kommer vi til at skulle gå med mundbind i Danmark?

køb mundbind

Det er et ofte drøftet emner, som deler vandene. Fakta må bare være at det efterhånden ser mere og mere ud som om at mundbind bliver en del af vores hverdag.

Flere eksperter på området spår at chancen for at vi kommer til at skulle gå med mundbind i Danmark er ret stor.

Flere og flere lande rundt om i verdenen har enten anbefalet at gå med maske eller helt gjort det til at krav for at færdes i offentligheden.

Ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, Lars Østergaard har udtalt følgende på området:

– Jeg tror, der kommer en øget smitte. Mange har ikke haft infektionen endnu, og virusset er her stadig. Når det til efteråret bliver koldere, og man kommer tættere på hinanden, så stiger risikoen for smitte.

Han tilføjer desuden følgende til om hvorvidt at risikoen for at blive smittet bliver større

– Når det bliver koldt og mørkt, søger vi alle sammen ind, og så er vi tættere på hinanden. Så er der større risiko for smitte. Her om sommeren holder vi mere naturligt afstand. Samtidig ved vi, at luftvejssygdommene normalt kommer igen til efteråret.

Derfor kan det også sagtens tænkes at det bliver et krav at benytte en godkendt maske eller et godkendt mundbind for at sikre sig imod smitte, når vi begynder at færdes tættere.

Sundhedsstyrelsen har ellers tidligere afvist at mundbind og masker virker imod virus. Grunden til de har gjort det er at de ikke har haft noget bevis for at de faktisk virker.

Men efter at nye undersøgelser er kommet frem, så har sundhedsstyrelsen ændret mening, og nu anbefaler de at du bruger maske i visse tilfælde. Det skyldes også at du faktisk allerede kan have haft en virus uden at du selv har kunne mærke det, og derved har kunne smitte andre.

Lars Østergaard tilføjer til sidst dette til emnet:

– De seneste måneders erfaring har vist, at man kan gå med sygdommen uden at føle sig syg, og man kan smitte, inden man udvikler sygdommen. Så hvis man bruger mundbind med det sigte ikke at sprede infektionen, så kan det være en god ide, siger han.

Udlandet har taget mundbind og masker til sig

Mange lande i verden har, som nævnt taget anbefalet eller helt påbudt befolkningen at gå med masker i det offentlige. Det er blevet gjort da flere og flere undersøgelser viser at mundbind har en effekt overfor hvorvidt du er modtagelig for virus og bakterier.

Kigger man eksempelvis på et land som Spanien, så ser du ikke nogle folk der går uden ansigtbeskyttelse, da det fra regeringens side af er blevet et krav at benytte i det offentlige.

De typiske masker du støder på er mundbind med elastik, som enten er af type I eller af type II. Forskellen her er hvor stor filtreringseffekt masken har. Type I har en filtreringseffekt på minimum 95% og en type II har en filtreringseffekt på minimum 98%.

Tager du til et land hvor det er et krav at du skal bære mundbind, så er det en god idé at sørge for at have købt med hjemmefra. Bliver du taget uden mundbind i Spanien, så får du første gang en bøde på €100 euro, som kan stige, hvis du bliver taget igen.

 

Skriv et svar