Når diskretion og anonymitet er vigtig i behandling.

Når diskretion og anonymitet er vigtig i behandling.

Vi ved at vi alle kan rammes af sygdom eller sygdomme som er behandlingskrævende. At behandlingskrævende sygdomme kan ramme pludselig eller komme snigende over lang tid måske igennem mange år. Behandlingskrævende sygdom kan skyldes mange forskellige årsager; arvelighed; ulykke; mentale udfordringer på grund af pres fra omgivelserne; eller måske bare opstået uden nogen grund eller forklaring.

Nogle gange kan en behandlings krævende sygdom opstår på grund vores egen livsstil.
Der er efterhånden mange af de så kaldte livsstilssygdomme, selv mennesker der for søger at leve så sundt som muligt kan risikerer eller pådrage sig problemer eller sygdom på grund af deres livsstil. En af mine gode venner lever fanatisk sundt, ryger ikke; drikker ikke alkohol; spiser kun økologisk og vegansk. Er super veltrænet og løber et maraton bare for sjov, det viser sig nu at alt hans motion har givet ham en varig smertefuld knæskade. SÅ der er ingen garantier selv når vi forsøger at leve så sundt som nyligt, kan vi risikerer at blive syge på grund af vores livsstil.

Vi ved alle at rygning kan skade vores helbred og udvikle sig til forskellige sygdomme vi absolut ønsker at undgå, men en anden stor livsstils synder, er et især alkoholen. Alkohol har for alvor fået tag i dagens Danmark, sundhedsstyrelsen vurderer at der er tæt på 600.000 voksne personer i Danmark, der har et skadeligt overforbrug af alkohol. Det skadelige overforbrug betyder at mange vil udvikle kroniske livsstils sygdomme og en lang række andre lidelser på grund af deres overforbrug. 

Alkoholproblemer rammer også de sunde.

Det er ikke ualmindeligt at personer der lever et meget sundt liv generelt, samtidig kan have et overforbrug, misbrug eller ligefrem en afhængighed af alkohol. Mange ønsker ikke at omgivelserne skal kende til deres alkohol problemer, og søger derfor efter hjælp og alkoholbehandling på behandlingssteder hvor der kan tilbydes en menget høj grand af diskretion, fortrolighed og anonymitet.

Åbenhed kan være en beskyttelse.

Det kan have mange fordel at være så åben som mulig omkring sin alkoholbehandling. Blandt andet fordi det i sig selv kan være en meget stor beskyttelse mod tilbagefald når omgivelserne kender til kampen om ædruelighed. Mange der har gennemgået en alkoholbehandling vælger derfor åbent at fortælle om deres problemer og udfordringer og hvordan alkoholbehandlingen har hjulpet dem til et bedre liv. 

Naturligvis kan man også stå i en situation at men på grund af job eller andre omstændigheder er nød til at holde sin behandling hemmelig, og derfor søger anonymitet og diskretion. Så kan man altid vælge når man har gennemgået en succesfuld alkoholbehandling beslutte om man vil være åben omkring problematikkerne og forløbet til ædruelighed.

 

Skriv et svar