Nøgleskab og lamineringsmaskine

Vores pedel her på skolen er sur. Hun er virkeligt sur. Hun siger, at hun aldrig kan finde den korrekte nøgle til et klasseværelse, så hun kan komme ind og reparere det, som eventuelt skal repareres. Det kan fx være, at der skal skiftes en pære i en lampe, eller at en skabslåge hænger og skal strammes op.

Nu har hun så sendt mig en mail med en forespørgsel, om hun kan få et budget til at købe nogle varer, hun har brug for. Det var en sur mail. Hun kan være meget bestemt og nærmest kommanderende. Men hun er også sød og venlig, når hun er glad. En del af mit arbejde her på skolen er at administrere budgettet. Nogle lærere beder om penge til at tage på dyre udflugter med eleverne, andre har brug for materialer til deres undervisning. Vores pedel har brug for udstyr.

Brug for et nøgleskab

Hendes mail sagde ikke noget om, hvad hun har brug for pengene til, og heller ikke, hvor mange penge det drejer sig om. Så jeg svarer hende – via mail – og spørger om, hvad det er for nogle varer, hun har brug for.
Den næste dag får jeg svar fra hende. Hun vil gerne have et nøgleskab og en lamineringsmaskine!

Find en billig lamineringsmaskine

Nøgleskabet kan jeg forstå, og det behøver ikke at være den helt store udgift. Så det kan jeg godt bevilge hende. Men lamineringsmaskinen? Hvad skal hun bruge den til? Inden jeg svarer hende, kigger jeg på billige lamineringsmaskiner på nettet. Mest for at finde ud af, hvad de koster, og hvad de kan. Så er jeg forberedt til den næste, sure mail fra hende.
Jeg finder ud af, at de ikke behøver at være så dyre, så hvis hun vil fortælle mig, hvad hun vil bruge den til, så kan hun godt få penge til at købe sådan en også.

Jeg skriver en venlig mail til hende om, at hun sagtens kan få penge til nøgleskabet. Men jeg har brug for, at hun forklarer mig, hvorfor hun også vil have en lamineringsmaskine.

Jeg får en mail fra hende. Den er ikke helt så sur som de forrige. Hun skriver tak for bevillingen til nøgleskabet. Hun forklarer, at hun ofte laver opslag, som bare bliver hevet ned, så hun vil gerne gøre dem mere stabile. Hvis vi fx har et event om aftenen, sker det ofte, at hun må sætte vejledninger op til, hvor folk skal gå hen. De vejledninger vil kunne genbruges, hvis de bliver ’stabiliseret ved laminering’. Som eksempel nævner hun vejledningerne, hun sætter op, når aftenskolerne starter deres kurser.

Jeg må indrømme, at jeg ikke havde tænkt på det. Selvfølgelig skal hun have en lamineringsmaskine.
Jeg sender hende mail og fortæller hende, at hun også får penge til maskinen. Jeg beder hende om at bringe mig faktura på de to varer. Giver hende oplysningerne. hun skal give til forretningen, og så skal jeg nok sørge for at få dem betalt.
Hun svarede sødt tilbage: Tusind tak, det er jeg glad for. Jeg tænker, at vi kunne bestille varerne via internettet. Har vi et kreditkort, vi kan betale med? Hvis ikke, så kan jeg ringe op og bestille varerne telefonisk.

Skriv et svar