Opret en fremtidsfuldmagt

Vi – min kæreste og jeg – er ved at planlægge vores bryllup. Vi drømmer om et ganske almindeligt familieliv. På godt og ondt. Vi har allerede besluttet os for, at vi skal have 3 børn – mindst. Stedet for festen er booket, og vi har allerede prøvesmagt en af menuerne. Vi har en til, vi skal prøvesmage på fredag.

Først præstemanden

I sidste uge var vi på besøg hos præsten. Hun ville gerne tale med os. Lære os lidt bedre at kende. Vi skulle også vælge salmer, så hun kunne give organisten besked. Vi havde en samtale med hende, som var ret tankevækkende. Ikke kun talte vi om kærligheden. Vi talte også om døden. Om livet og de valg vi foretager os. Det var en god samtale. Men også lidt skræmmende.

Hvad nu hvis…

Vi kom ind på ting, som vi slet ikke har tænkt på endnu. Sådan noget som testamenter. Hvad vil der ske, hvis den ene bliver syg og dør? Hvad vil der ske, hvis vi finder ud af, at vi ikke kan leve sammen. Skal boligen deles. Skal den ene af os blive i den, og hvad med børnene? Faktisk var det en hård samtale. Vi har jo slet ikke tænkt i de baner.

Vi tænkte en del over tingene, vi talte med hende om. Og vi har naturligvis udelukket muligheden for, at vi ikke kan leve sammen. Men vi kan jo ikke helgardere os mod sygdom og død. Så selvom vi ikke er svage – sådan helbredsmæssigt, har vi faktisk tænkt os at lave et testamente. Vi har også overvejet, at vi hver især laver en fremtidsfuldmagt. Man kan jo aldrig vide. Hvad nu, hvis jeg kommer ud for en ulykke og ikke længere kan tage vare på mig selv. Hvem skal så sørge for, at jeg får det bedst muligt?

Boligkøb er en stor ting

Tankerne kører rundt i øverste etage. Det gør det altså. Det var faktisk sådan, at jeg vågnede en nat. Min kæreste sov. Jeg kunne ikke falde i søvn, fordi tankerne om sygdom fór frem og tilbage.

Så jeg satte mig ind i stuen med, men tablet. For at spille et eller andet dumt spil. Bare for at slappe af. Men tankerne ville ikke slippe mig. Så jeg endte med at lede efter priser for, hvad det vil koste at oprette et testamente. Jeg ledte også efter mulighederne for hjælp til, hvad der skal ske, hvis vi bliver skilt, og jeg skal købe en ny bolig: ”Advokat boligkøb” søgte jeg også på. Der gik flere timer med at læse og blive lidt klogere.

Vi skal lave en fremtidsfuldmagt

De noter, jeg skrev ned, fandt min kæreste den næste morgen, da jeg endelig var faldet i søvn. Han var allerede gået på arbejde, da jeg vågnede langt oppe af formiddagen. Jeg kunne se, at han havde skrevet noget på mine noter: ”Søger du lige på ”Opret fremtidsfuldmagt”, så vi ved noget om det også? Elsker dig. Rolig, jeg skal nok passe på dig.”

Jeg gik ud i køkkenet og lavede en kop god kaffe. Satte mig med tabletten i sofaen og fandt en masse information om det.

Skriv et svar