Proteinpulver til enhver smag

Mangler du noget, der kan løfte resultaterne af din træning en smule? Hvis ja kan det være en god idé at begynde at tage protein-pulver. Der findes dog et hav af forskellige typer af proteinpulver, og det kan derfor være svært at vælge den helt rigtige. Der er god ikke én type af pulver, der er langt bedre end de andre. Hvilken du skal vælge afhænger, derfor meget om dine behov og smagspræferencer. Hvis du ønsker at blive lidt klogere på protein-pulver og hvilken du skal vælge så læs med nedenfor, hvor der er samlet forskellig information omkring protein pulver. 

Den bedste smag 

Der findes et stort udvalg af protein pulver på markedet, og der findes derfor også et væld af forskellige smagsvarianter. Hvilken du bør vælge afhænger selvfølgelig i høj graf af, hvilke typer af smage du bedst kan lide.   Alt efter, hvor du ønsker at handle henne, kan du få alt fra klassiske smagsvarianter som chokolade og vanilje til mere specielle varianter som vandmelon eller cola. Er du ikke vild med at drikke proteinpulveret opblandet med vand kan du eksempelvis prøve at anvende en af de klassiske smage, når du laver desserter eller i en milkshake for at skjule smagen en smule. For at få mest muligt ud af pulveret er det dog en god idé at indtage det straks efter træning, da det er på det tidspunkt musklernes genopbygningsevner er mest optimale og har behov for et boost af proteiner. 

Proteinpulver til specialbehov

Lider du eksempelvis af laktoseintolerance eller lever du af en vegansk kost, så er det stadig muligt at finde et stort udvalg af produkter hos de forskellige forhandlere. Køber du vegansk-proteinpulver er du sikker på at produktet ikke indeholder proteiner fra mælk. Denne type af pulver er derfor velegnet til allergikere og selvfølgelige også veganere. Derudover er dette et godt valg, hvis man ønsker at have et større fokus på bæredygtighed i sin hverdag, da veganske proteinpulvere er produceret på en mere bæredygtig måde end det regulære pulver. Produktionen er mere bæredygtig, da det ikke kræver lige så mange ressourcer at dyrke proteiner, der består af planter frem for disse, der indeholder animalske ingredienser. 

Proteinpulver til en veganskdiæt

Som nævnt findes der et stort udvalg af proteinpulver, hvor der ikke indgår animalske ingredienser. Overordnet set findes der to udbredte varianter af pulver uden animalsk protein. Den mest populære med planteproteiner er en variant, hvor der anvendes ærteprotein. En fordel ved denne type er at den typisk ikke indeholder mange fedt og kolesterol. Ærteprotein er derfor et rigtig godt alternativ til de produkter, hvor der anvendes animalsk protein, da disse typisk vil have et højere indhold af fedt. Den anden type af vegansk protein-pulver baseres på risprotein, der på trods af at de er baseret på ris ikke indeholder en stor mængde af kulhydrater. Typisk vil ris være fulde af kulhydrater, men ved produktionen af denne type af proteinsupplement afskiller man kulhydraterne fra proteinerne. Dette er blot de to mest udbredte typer af veganske pulvere, men der findes et hav af andre på markedet, hvis du ikke ønsker at anvende en af disse to. 

Skriv et svar