Psykoterapi – hvorfor?

Der er mange grunde til, at vi går i psykoterapi. Det kan være, at vi er angste, deprimerede eller har været ude for en traumatisk oplevelse. Det er ganske fornuftigt at gå i psykoterapi i sådanne situationer. Det kan hjælpe dig eller mig igennem en svær periode i vores liv.
Men psykoterapi sigter altså ikke kun på at løse problemer, vi har.

Stærkt redskab

Det er et super redskab, som vi kan bruge til at løse problemer eller konflikter med. Men det er altså også et super redskab, som vi måske burde bruge til at udvikle os selv personligt. Personlig udvikling handler ofte om at finde sine egne grænser. Med grænser, så tænker vi her på, at vi ofte ikke helt har defineret overfor os selv, hvad vi vil finde os i – eller stå model til. Og det kan være svært at finde ud af det.

God terapi i København

En kammerat, som gik i psykoterapi i København hos Healthyyou, har lige været igennem sådan et forløb, fordi han kan godt lide at være på forkant med alt. Måske er han lidt af en kontrolfreak. Men han har faktisk opdaget mange ting om sig selv, som han bruger i sin dagligdag – især på sit job.

Det har bevirket, at han generelt er meget mere positivt indstillet overfor at prøve nye ting af – både i privatlivet og i arbejdslivet. Det har også bevirket, at han er blevet meget mere åben overfor andre mennesker. Det sidste har betydet, at han er ved at udvide sit sociale netværk. Han har mange planer for de næste uger, der handler om nye oplevelser sammen med nye bekendte.

Handler om mange ting med helbredet

Så jeg kan kun konkludere, at psykoterapi ikke kun handler om at reparere psykiske sår. Det handler også om at styrke os selv, så vi tør mere, end vi troede. Vi lærer simpelthen meget om os selv, og hvordan vi fungerer i forskellige situationer. Og det kan vi bruge positivt.

For eksempel kan psykoterapi også være det værktøj, der kan hjælpe overvægtige med at indlede og fastholde et vægttab – læs mere om det her.

Skriv et svar