Sådan bliver du fri for bumser i hovedbunden

Hvis du er generet af bumser i hovedbunden, vil du helt sikkert gøre hvad som helst for at blive dem kvit. Det kan nemlig både være fysisk og kosmetisk generende, når du har bumser i hårgrænsen eller hårbunden. Hvis du gerne vil vide, hvordan du kommer af med bumserne, kan du læse mere i det følgende.

Derfor får du bumser i hovedbunden

Måske tænker du, at det er underligt at få bumser i hovedbunden, men faktisk er problemet mere udbredt end man umiddelbart tror. Problemet skyldes oftest, at folk plejer deres hårbund helt forkert, og det danner grobund for bumser i hovedbunden. I værste tilfælde kan bumser i hårbunden også føre til hårtab. Derfor er der god grund til at komme dette problem til livs.

Flere forskellige behandlingsformer

Det findes flere forskellige behandlingsformer, når du gerne vil af med dine bumser i hårbunden. Det betyder også, at du har mulighed for at forsøge dig med forskellige tilgange, hvis den første metode ikke holder.

Fælles for alle behandlingerne er dog, at de kræver du har produktet i hårbunden i længere tid. Derfor er det vigtigt, at du finder et produkt, som du har mulighed for at have i håret i lang tid. Det er også grunden til, at mange mennesker vælger at behandle deres hårbund om aftenen. Når du vælger at behandle din hårbund om aftenen, har du mulighed for at beholde produktet i dit hår natten over.

Du kan vaske dit hår med eddike

En af de nemmere måder at blive bumserne kvit på, er ved at vaske dit hår med eddike. Det kræver blot, at du tilsætter en spiseskefuld eddike til en skål vand. Først skal du vaske dit hår med sæbe. Når du så har skyllet sæben ud, skal du vaske håret med eddikeblandingen. Du skal ikke skylle dit hår efterfølgende. I stedet skal du blot duppe det tørt.

Denne behandlingsform virker ved, at eddiken ændrer pH-værdien i din hovedbund. Det gør det mere besværligt for bakterier at trives der.

Hvis du vælger at anvende denne form for behandling, skal du vide, at eddikeblandingen kan lugte lidt fælt. Heldigvis forsvinder duften hurtigt, men det er stadig en god idé at udføre behandlingen om aftenen, så lugten kan forsvinde hen over natten.

Denne behandlingsform har en også en præventiv effekt. Med andre ord hjælper den altså ikke kun med at fjerne bumser fra din hovedbund. Den hjælper også med at holde hovedbunden fri for bumser på længere sigt.

Du kan også anvende skælshampoo

Hvis du kun oplever et mildt udbrud af bumser i din hovedbund, kan du også forsøge dig med skælshampoo. Denne slags shampoo indeholder nemlig ingredienser, der bekæmper svamp i hårbunden. Derfor fjerner skælshampoo også overskydende hudceller og andet skidt, der på sigt kan danne bumser.

Vask med skælshampoo har også den fordel, at det er nemt at anvende. Det er dog vigtigt, at du stadig anvender din almindelige shampoo. Ligesådan bør du også kun anvende skælshampooen i en kortere periode. Ellers risikerer du, at du får skæl i hovedbunden.

Skriv et svar