Sådan finder du loftlamper til stuen

En pendel, eller loftlampe som den også bliver kaldt, er den mest populære lampe. Det er derfor også den, vi ser i de fleste lokaler i vores hjem. Med en pendel kan man få godt ovenlys, men man kan også bruge den som en del af boligindretning. Stuen er det rum de fleste tilbringer flest vågne timer i, så hvorfor ikke udsmykke den med møbler og lamper som du bliver glad af at se på? Herunder finder du tips til, hvad du skal se efter, inden du vælger loftlampe til din stue.

Loftlamper til sofabordet

Loftlamper kan man hænge flere forskellige steder i stuen, f.eks. over sofabordet. Hvis du vælger en loftlamper over dit sofabord anbefales det, at du køber en lampe hvor skærmen er lukket, så ikke du kommer til at se direkte ind i pæren. Er du derimod på udkig efter en loftlampe som skal hænge centralt placeret i stuen, hvor der skal spredes generel rumbelysning, anbefales der en åben skærm. Her har du mulighed for, at få et fantastisk spredt lys og med en åben skærm vælger du selv om du vil have funktionelt lys eller hyggebelysning med en varm dekorationspære.

Loftlamper til stuehjørnet

Hjørnet i stuen er ofte dér hvor man ikke rigtigt mangler lys, men godt kunne bruge lidt dekorativt til at pynte. De senere år det blevet utroligt populært at hænge loftlamper i en klynge af to, tre eller fire lamper. Man hænger disse lamper lidt forskudt af hinanden i forskellige højder for at få den bedste visuelle effekt. Hvis du vælger en åben skærm eller en glasskærm til disse lamper, giver det god mening, at isætte varme glødelignende LED pærer i lamperne, for at skabe rigtig hyggestemning i stuehjørnet. Hvis du vælger en skærm med en lukket skærm, er der lidt mere frit spil, når det kommer til valg af pære. Her kan du både vælge en varm, mild pære, mens en stærkere pære også vil gå.

Skriv et svar