Sådan hygger du dig i eget selskab

buttplug

Elsker du at være sammen med andre mennesker men har du svært ved at være alene? Elsker du hyggelige middage sammen med vennerne, men føles lejligheden lidt ekstra tom når de er gået?

At føle sig lidt utilpas i eget selskab og endda lidt ængstelig for at være alene er skam meget normalt. Vi mennesker er meget sociale dyr og derfor er det fra naturens side meget forståeligt, hvis vi griber desperat ud efter andre menneskers selskab og prøver at undgå vores eget så meget som muligt.

Men det er nu stadig vigtigt at lære bare at være sig selv – især i en hverdag som denne hvor vi trods alt bruger meget mere af vores tid alene end vores forfædre.

Lær dig selv bedre at kende

Livet er en stor lektion. Hver eneste dag lærer vi noget nyt – ikke kun om verdenen men også om os selv. Hvordan er vi, når vi er sammen med andre mennesker, hvordan opfører vi os til en jobsamtale og hvordan behandler vi vores forældre? Vi kan lærer rigtig meget om os selv, når vi er sammen med andre mennesker. Men det samme er sandt, når vi er alene.

Når vi har mennesker omkring os, så er vi tvunget til at forholde os til dem og oftest indgå i en eller anden form for kommunikation med dem. Men når du er selv er der ikke andre at kommunikerer med end dig selv, hvilket betyder, at du meget hurtigt vil lære dig selv meget bedre at kende. Lige pludselig vil du opdage, at meget nemmere kan høre dig selv og du er bedre i stand til at forstå, hvad det er du egentlig gerne vil, hvad du tænker og hvad du har lyst til at gøre.

Måske i endnu højere grad, end når vi er sammen med andre mennesker, er vi i stand til virkelig at lære os selv rigtigt at kende og komme os selv nærmere.

Hvordan nyder du dit eget selskab?

Mange af de ting, vi gør med andre mennesker, kan vi faktisk godt gøre med os selv. Elsker du for eksempel at gå i biografen eller ud og få en god middag? Eller nyder du at gå en lang tur om aftenen eller plejer du at tage på løbetur med veninderne hver morgen? Prøv bare en enkelt gang at gøre det selv.

Den første gang vil du sikkert føle dig lidt akavet og usikker, men du vil hurtigt opdage at det slet ikke er så skræmmende endda og måske vil du endda komme til at nyde det at have denne tid for dig selv.

Et aktivt sexliv er også sagtens noget, som man kan have, selvom man er alene. Sexlegetøj er for eksempel en rigtig god måde at udfordre sig selv på og få sig nogle nye oplevelser, når man ikke lige har en partner ved hånden. Legetøj, som en buttplug og vibratoræg, kan for eksempel være med til at give dig nogle nye gode oplevelser og hjælpe dig med at nyde dit eget selskab.

Skriv et svar