Sådan kan du komme i form over vinteren

Mange mennesker lover sig selv, at de skal i form og dyrke masser af motion. En del falder fra, men for de målrettede bliver der udøvet sport gennem hele foråret og sommeren. Ved efteråret bliver det for mange dog sværere…

Hvis du også synes, motivationen fejler, når vinteren begynder at flytte ind, skal du læse med her for gode råd.

Træn i et center

Én af de ting, der demotiverer folk, der ellers gerne vil dyrke motion i hverdagen, er kulden. Hvis du vil holde formen, skal du også ad sted, men med sne, frost og glatte veje er den nemme udendørssport ikke altid så tiltalende.

I stedet kan du overveje at melde dig ind i et træningscenter i de kolde måneder. Et træningscenter giver dig en indendørs træningsbase, så du kan holde varmen og få pulsen op.

På sider som nysport.dk kan du få masser af råd til, hvordan du begynder indendørs træning, og hvordan du supplerer den og holder momentum oppe. Her kan du også få idéer til, hvilken type center vil passe bedst til dig.

Invester i den rette påklædning

Hvis du er dedikeret til motion, bør du også investere i den rette påklædning, så du kan holde varmen og blive set udenfor. Svedabsorberende termoløbetøj kan gøre en stor forskel, ligesom de rigtige sko og gode løbehandsker, og ligesom ordentlige reflekser og lys.

Der findes meget udstyr til løbetræning, som også kan bruges til at udendørs sportsgrene. Det kan hjælpe dig, hvis du ikke har mulighed for at rykke ind på en indendørs bane.

Det er alle pengene værd at købe tøj, der holder dig varm og tør. Det kan hjælpe på motivationen, og du får ikke nogle dårlige associationer med udendørs træning, selvom vejrforholdene ikke er ideelle. Du skal huske at passe godt på dig selv, når du træner om vinteren.

Find en træningsven

At træne med en anden kan gøre hele forskellen. Hvis du er bekymret for din motivation over vinteren, så find en anden, du kan træne med, eller en klub, du kan melde dig ind i. I kan hjælpe hinanden afsted og have det sjovt sammen, og det vil gøre hele oplevelsen meget mere social.

Når man træner sammen, behøver man ikke nødvendigvis at tale. Det er nok at være nær hinanden og hjælpe den anden med at komme ud ad døren. Det kan være en nabo eller en ven fra arbejdet – så længe I kan nyde hinandens selskab og fejre de små sejre sammen, hjælper I hinanden med det, der er vigtigst; vanen.

Skriv et svar