Sådan kommer du i gang med at træne

Sådan kommer du i gang med at træne

Når man skal starte med at træne, er der nogle grundelementer, som man bør få styr på. Hvis du endnu ikke ved hvad disse er, så er du kommet rette sted hen. I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du kan starte med at træne, så du gør det på en god måde.

Start stille ud

Der er mange der laver en stor fejl, når de begynder at træne. De tænker ”nu skal den have en over nakken, og jeg skal træne hver dag!”. Det er en stor fejl, fordi man måske gør det i en uge eller to og herefter mister motivationen. Den bedste måde at starte med at træne er derfor at starte stille ud. På den måde sikrer man, at man ikke får skader, men også, at man får en vane opbygget fremfor at køre udelukkende på motivation.

Tænk over din kost

Det er vigtigt, at man tænker over hvad man spiser, når man begynder at træne. Det nytter ikke noget, at man tager i fitness, hvis ens kost udelukkende består af burgere fra den lokale fastfoodkæde. Mangler du inspiration til hvad du kan spise, så findes der mange apps på markedet, som kan hjælpe en med at tracke om man får det rigtige. Her kan man blandt andet se, om man får de rigtige makroer som f.eks. protein.

Find en at træne med

Det er altid en god idé at begynde at træne med en anden. Det er det fordi, man ved at træne sammen, kan hjælpe hinanden med at komme afsted. På den måde er man ikke afhængig af sin egen motivation. For nogen hjælper det også meget, fordi der kommer et konkurrenceelement i det at komme afsted, og hvem der får de bedste resultater.

Sørg for at sove nok

Det er vigtigt, at man sørger for at få nok søvn, når man begynder at træne. Det er nemlig når man sover, at man giver kroppen ro til at udvikle sig. Hvis man ikke sover nok, så vil man helt grundlæggende sætte en stopper for ens resultater.

Skriv et svar