Sådan træner du din chihuahua til at holde op med at tigge

Hvis du nogensinde har været på en mexicansk restaurant, har du sikkert set en chihuahua eller to løbe rundt. Og hvis du har en chihuahua derhjemme, er der stor sandsynlighed for, at han tigger meget om mad. Selv om det måske er sødt i starten, kan det hurtigt blive irriterende – og endda farligt, hvis din hund hopper op på folk, mens den tigger om mad.

 

Så hvordan træner du din chihuahua til at holde op med at tigge? Nøglen er at være konsekvent med dine kommandoer og belønninger og aldrig give efter for de store hundehvalpeøjne. Her er et par tips, der kan hjælpe dig i gang:

 

1. Fastsæt regler om tiggeri fra starten. Hvis du vil have din chihuahua til at aldrig tigge om mad, du skal være konsekvent fra starten. Det betyder, at du aldrig må give ham bordrester eller mad fra din tallerken, uanset hvor meget han tigger.

 

2. Brug positiv forstærkning. Når din chihuahua gør noget, som du ønsker, at han skal gøre – f.eks. at sidde stille ved siden af dig, mens du spiser – skal du rose ham og give ham en godbid. Det vil hjælpe ham til at forstå, at han er god, og han vil være mere tilbøjelig til at gentage adfærden.

 

3. Ignorer dårlig opførsel. Hvis din chihuahua begynder at tigge om mad, skal du ikke give efter og ikke straffe ham – det vil kun gøre problemet værre. I stedet skal du bare ignorere den dårlige adfærd og vente på, at den stopper. Til sidst vil din hund får beskeden om, at det ikke virker at tigge, og han giver op.

 

4. Hold din chihuahua beskæftiget. En chihuahua, der keder sig, er mere tilbøjelig til at tigge om mad, så sørg for, at han har masser af legetøj og aktiviteter, der kan holde ham beskæftiget. Hvis du spiser et måltid, så sæt ham i sin kasse eller i et andet rum, så han ikke kan se dig og blive fristet til at tigge.

 

5. Vær tålmodig. Som med al anden træning vil det tage tid og tålmodighed at lære din chihuahua at lade være med at tigge efter mad. Men hvis du er konsekvent med dine kommandoer og belønninger, vil han til sidst lære, hvad du forventer af ham, og helt holde op med at tigge.

 

En Chihuahua bliver typisk mellem 10 og 18 år gammel. Du kan finde mere info om racen online, inden du køber den.

Skriv et svar