Samsung Galaxy S8 eller ”lillebror” S7 Edge?

Det kan virke lidt uoverskueligt at skulle sætte sig ind i, om det er værd at skifte sin (knap så) gamle smartphone ud med en nyere model. Men ny er altid bedre, er det ikke? Denne artikel ser nærmere på forskellene mellem Samsung Galaxy S8 og dens ”lillebror” Galaxy S7 Edge.

Samsung Galaxy S7 Edge kom i butikkerne den 11. marts 2016, mens Galaxy S8 udkom lidt mere end et år senere, den 28. april 2017. Lad os tage et kig på, hvad et års arbejde har ført til af ændringer:

Design

Samsung fastholder stilen i designet, men der er stadig nogle væsentlige forskelle fra Galaxy S7 Edge til S8. Fælles for dem er dog, at begge modeller er støv- og vandafvisende med en IP68 certificering.
Først og fremmest har Samsung Galaxy S8 en betydeligt mindre ramme, grundet den såkaldte ’infinity’-skærm. Det giver telefonen et flot og futuristisk look. I samme ombæring har Samsung valgt helt at fjerne den fysiske hjemknap på S8 – men der går ikke helt iPhone i den – for den er erstattet med trykfølsomme knapper nederst på skærmen. Sidst men ikke mindst er fingeraftrykslæseren blevet flyttet om på bagsiden af telefonen ved siden af kameraet.

Kamera

Lidt skuffende er der ikke sket store ændringer i forhold til Samsung Galaxy S8s kamera. Det er ligesom Galaxy S7 Edge også på 12 megapixel og har optisk billedstabilisering. Dog kommer S8 med multi-frame image processing. Det betyder, at kameraet tager tre billeder og kombinerer de bedste detaljer fra hver i ét billede – de skulle gøre billedkvaliteten af det endelige billede bedre.

Batteri

I forlængelse skuffer batteriet i Galaxy S8 desværre også. S7 Edge har batteri på 3.600 mAh, mens S8 må ”nøjes” med 3.000 mAh. Det svagere batteri skyldes formentlig designet – men det kan synes et underligt valg, i og med at lang batterilevetid er et at de vigtigste kriterier ved valg af telefon.

Hardware

Galaxy S8 kommer med indbygget Bluetooth 5.0, der har længere rækkevidde og højere hastigheder til dataoverførsel. Der er også jack-stik indgang, iris-scanner samt fingeraftrykslæser på bagsiden. S8 kommer desuden med 64 GB hukommelse og plads til microSD-kort på op til 256 GB.

Overfor står Galaxy S7 Edge, der har Bluetooth 4.1, kommer med enten 32, 64 eller 128 GB hukommelse samt plads til microSD-kort på op til 256 GB.

Software

Samsung Galaxy S8 kommer med Android 7.0 Nougat styresystem med Samsung-tilpasninger. S7 Edge er født med en tidligere Android-version, men kan opgraderes til Android 7.0 Nougat.

Derudover ligger den største forskel fra Galaxy S7 Edge til S8 i Bixby – den nye intelligente hjælper, der skal gøre brugen af telefonen bedre og mere smidig.

Kilder til info, foto og specifikationer:

http://www.samsung.com/dk/smartphones/galaxy-s7/overview/

https://www.telmore.dk/shop/mobiltelefoner/samsung-galaxy-s8/

Skriv et svar