Skrotning af bil 2022

Regeringen har meddelt, at den vil skrotte biler, der er fremstillet i 2022 og tidligere. Dette er et led i bestræbelserne på at reducere luftforurening og fremme elbiler. Alle biler, fremstillet fra 2023 og fremefter skal være elektriske for at kunne blive registreret. Dette tiltag er blevet hilst velkommen af miljøforkæmpere, men der er nogle, der er bekymrede over den indvirkning, det vil få på bilindustrien.

Regeringen har sagt, at den vil give økonomiske incitamenter for at hjælpe folk med at købe elbiler. Den investerer også i infrastruktur, f.eks. i opladningspunkter. Der er stadig nogle udfordringer, der skal overvindes, f.eks. de høje omkostninger ved elbiler, men regeringen er overbevist om, at de kan løses i de kommende år.

Dette er et stort skridt i den rigtige retning for miljøet, men kun tiden vil vise, om det er nok til at gøre en væsentlig forskel. Hvad mener du om regeringens beslutning?

Miljøvenlig skrot af biler

Skrotning af bil har været et stort diskussionsemne i et stykke tid nu. En gammel bil, som ikke er køredygtig mere, er spild af ressourcer og dele, som kan omformes til andre dele. Ved at du køre din bil til skrot vil give anledning til, at din bil kan vidergive sine brugbare dele og omsmeltes til andre ting, måske dele til en ny el-bil.

Sådan gør du

Har du en ældre bil, som du ikke skal køre i mere og som ikke er det værd at sælge, så kontakt din nærmeste skrotforhandler. De vil helt sikkert gerne opkøbe din bil, især hvis den er i god stand, og derfra modtager du en skrotpræmie som tak. Det er både som tak for, at du “rydder op”, så bilens dele kan genbruges, som både er godt for hele industrien, men især også for miljøet. Det er en win-win-situation, som gavner stort set det hele.

Skriv et svar