Solceller er fremtiden

Behovet for energi er der, og det er voksende. Heldigvis er der en konstant stigende efterspørgsel efter muligheder for at skabe ren energi, og her er vores lille del af universet jo forsynet med en reelt uudtømmelig energikilde: SOLEN!

Solceller er mere effektive nu

Da solceller eller solpaneler, som nogle kalder dem, var i sin vorden, var de mildt sagt ikke særligt effektive. Til gengæld var de kostbare.

I dag ser det helt anderledes ud. Effektiviteten er forøget med faktor mange hundreder, og priserne er så langt nede takket være større produktion, at solcelleanlæg er en reel mulighed for også private hjem.

Solcelleanlæg fra Phønix

Miljøet og pengepungen er vinderne

Det er ikke mindst det miljø, vi skal give videre til vores børn og deres børn, der vinder ved en stadigt større brug af solen som energikilde. Med de nye produktionsmetoder er solpaneler faktisk ikke miljøbelastende at producere – og heller ikke at bortskaffe, når den tid kommer.

Du kan i øvrigt læse en masse om solceller hos Danmarks største i faget. Du kan også overveje et jordvarmeanlæg, som ligeledes virker ved energien fra solen. Jordvarme er lige så smart som solceller – forskellen er blot, at jordvarme kommer fra jorden og solceller fra taget.

Jordvarmeanlæg.dk – gå til guide

Phonixtagenergi.dk – gå til guide

Pengepungen er også vinderen, for tilbagebetalingstiden på et solcelleanlæg til for eksempel et privat hjem er stedse kortere. Og med den effektivitet, panelerne har i dag, er selv en omgang gedigent dansk gråvejr ikke noget problem.

Solcelleanlæg på taget

Både private hjem, boligblokke og erhvervsbygninger har det til fælles, at de har et tag, og den plads er yderst vel udnyttet til at montere solceller.

Se blot dette fine eksempel, hvor det flade tag på carporte er udnytett til at skabe billig strøm til beboerne – og til at spare miljøet:

Solceller på flade tage

De generer ingen, de genererer masser af strøm hver eneste dag – og de er med til at gøre vores planet til et lidt bedre sted for os alle!

Der er i øvrigt en fin artikel om emnet solenergi at læse på Wikipedia: Læs den her

Skriv et svar