Stjernegod ide

Min søster har fødselsdag i næste uge, og jeg ved, hun samler på de her metalskilte. Hun er helt pjattet med dem. Hun synes, de er flotte og banker dem op på en af køkkenets vægge.
Jeg kan godt se, hvor hun vil hen med samlingen, og efterhånden som væggen bliver fyldt med de der skilte, så bliver kollagen flottere og flottere. Det indrømmer jeg.

Emaljeskilte?

Ét er, at jeg ikke selv er stor fan af emaljeskilte i mit hjem, noget andet er, at det skal hun have lov til. Men, jeg kunne godt lide at vide, hvordan hun holder dem så fine og blanke.
Hun har engang fortalt mig, at det er ligesom at pudse vinduer, fordi metalskiltenes overflade ikke er metal. Det er faktisk emalje. Og det er nemt at holde. Det er hårdt, og der skal virkeligt meget til, før det bliver ridset. Og ganske rigtigt lidt sæbevand og en klud kan gøre arbejdet.

Wallstickers

Hvis jeg skulle dekorere mine vægge, så ville jeg klart bruge wallstickers. De er sjove og fås i mange forskellige størrelser og i alle mulige motiver. Med tekster med motiver eller billeder. Man kan ovenikøbet få lavet wall stickers med et motiv, man selv har lavet, eller med en tekst, som man selv har skrevet.

Fordelen ved en wallsticker er, at der skal ikke bankes søm i væggen. Man kan klistre dem på en væg direkte. Og det er nemt at pille den ned igen, uden at væggen bliver beskadiget.

Min søsters køkkenvæg kommer til at ligne en si med alle de små søm, hun er nødt til at bruge for at sætte skiltene op. Jeg hjælper hende ikke med, at mørtle hullerne til, hvis hun beslutter sig for at male væggen på et tidspunkt. Jeg vil gerne købe mørtelen til hende, men hun må selv gøre arbejdet.
Det bliver hendes sag.

Jeg har det bare sådan, at jeg vil gerne have rene linjer i mit hjem. Så jeg indretter mig minimalistisk: Har ganske få møbler, og god plads til at slå ud med armene. Hun er vist det, man kan kalde en hulebygger. Hun elsker at overfylde rummene, og hun har mange genstande eller retter nips, som står og samler støv. Det afspejler den væg med alle metalskiltene, hun efterhånden har fået samlet.

Motiver

Det er lidt sjovt, at vi er så forskellige på det punkt. Vi er jo vokset op i det samme hjem, da vi var små. Men vi er bare forskellige – det må vi indrømme. Det giver også anledning til nogle sjove diskussioner mellem os. Især når vi taler om indretning af rum. Hun er arkitekt, jeg er interior designer. Når diskussionen mellem os går, så er der kun ganske få i familien, som tør blande sig. Vi kan blive ret hidsige. For eller imod wallstickers eller metalskilte. Sidst jeg var til fødselsdagsfest hos hende, havde jeg fundet et metalskilt med en Harley Davidson som motiv. Det var egentlig rigtig flot sådan, når det stod for sig selv, men det forsvandt ligesom i blandt alle de andre skilte, hun har. Det fik vi en god diskussion om.

Skriv et svar