Stjerneondt i ryggen

Bedste behandling i Aalborg

Da jeg havde gået i mere end to uger og haft ondt i ryggen, tog jeg mig sammen og bestilte en tid hos vores læge. Jeg ved jo udmærket godt, at den slags er en folkesygdom, og at det som regel går over af sig selv efter et stykke tid, men mit problem var, at jeg sov dårligt om natten på grund af den forbandede ryg, så jeg syntes, jeg var nødt til at gøre noget ved problemet.

Henvisning til fysioterapeut

Min læge gjorde nu ikke det store væsen af mine lidelser, som han ikke mente skyldtes noget alvorligt. Men han gav mig dog en henvisning til en fysioterapeut, som han påstod var ekspert i behandling af rygsmerter her i Aalborg.

Der var heldigvis ikke lang ventetid hos terapeuten, for da jeg ringede til klinikken, fik jeg en tid allerede dagen efter. Den fysioterapeut, jeg kom ind til, var temmelig grundig i sin undersøgelse af min ryg, og han konkluderede ligesom lægen, at årsagen til mine smerter givetvis ikke var en alvorlig lidelse. Men du skal have en behandling af ischias, som ret beset er en lidelse, der skyldes en belastning af en nerve, forklarede terapeuten.

Jeg kunne forstå, at det handlede om at fjerne den belastning af en nerve, som gav mig smerterne. Behandlingen bestod i massage, og så fik jeg nogle øvelser, jeg skulle gøre derhjemme. Det var øvelser, der skulle virke i samme retning som massagen, nemlig at få lettet trykket på den nerve, der åbenbart var kommet til at sidde i klemme.

Fysioterapeuten forklarede mig, at der ville gå noget tid, før jeg kunne regne med at være smertefri igen, og i første omgang ville han skønne, at det var nødvendigt med fire yderligere behandlinger hos ham, så jeg fik allerede ved det første besøg aftalt tider til de efterfølgende behandlinger.

Det var en smule skuffende, at jeg slet ikke kunne mærke nogen forbedring efter den første behandling, men det havde terapeuten dog forberedt mig på, så jeg måtte fortsætte lidt endnu med smertestillende piller, som min læge havde givet mig en recept på.

Da jeg var hos fysioterapeuten anden gang, sad jeg i venteværelset og sludrede med en yngre mand, som jeg kendte perifert, fordi han tidligere har været ansat på samme arbejdsplads som jeg selv. Han fortalte, at han gik til fysioterapeut på grund af nogle ret voldsomme skuldersmerter. Han vidste godt, hvordan smerterne var opstået, for han dyrker atletik og havde trænet lidt for voldsomt i kuglestød, som åbenbart er hans foretrukne disciplin inden for atletik.

Slidgigt i skulderen

Fysioterapeuten havde anbefalet ham at kaste sig over en anden form for atletik, for ellers kunne hans problemer nemt vende tilbage. I virkeligheden gik han på klinikken for at få behandling af slidgigt i skulderen, og det var helt sikkert hans flittige træning i kuglestød, der havde fremkaldt slidgigten.

Mange af mine venner fra atletikken bruger i øvrigt den samme fysioterapeut, fordi han er ekspert i overbelastningsskader og sportsskader, fortalte manden mig. Og jeg kan tilføje, at han nok også er ekspert i at behandle ischias, for jeg er totalt smertefri nu.

Skriv et svar