Stoppede afløb og kloak rensning

Annonce

Hvis man ikke sørger for, at rense sit afløb regelmæssigt, kan der opbygges snavs i røret, som kan udvikle sig til en prop så afløbet bliver stoppet. Når ens afløb stopper begynder vandet at trække langsomt ud, hvilket kan resulterer i, at vandet slet ikke kan løbe igennem afløbet. Hvis det når til det punkt, har man højst sandsynligt brug for professionel hjælp til at rense sit afløb. Man kan dog selv komme dette problem i forkøbet, ved selv at holde rengøringen af afløbet ved lige. 

Det kan du selv gøre ved et stoppet afløb

Er du så uheldigt at have et stoppet afløb? Før du skynder dig at ringe efter hjælp, er der nogle ting, som du selv kan gøre, for at fikse det stoppede afløb. Først kan du starte med at hælde 1-2 liter kogende vand ned i afløbet, hvis der stadigvæk er en smule gennemløb. Med fordel kan du tilføre noget opvaskemiddel til vandet, så afløbet bliver renset hurtigere. En svupper kan også bruges. Her skal man fylde vasken med vand og efterfølgende trykke svupperen op og ned, for at løsne proppen af skidt nede i afløbet. Her skal man bare blive ved, indtil problemet er løst. Det anbefales at man renser sit afløb med kogende vand og opvaskemiddel, for at undgå, at afløbet stopper så meget, at man ikke selv kan fikse det. 

Rensning af kloak

Hvis vandet stadig trækker langsomt ud, efter du har renset afløbet, kan det skyldes, at kloakken er stoppet til. Hertil findes der flere forskellige typer afløbsrensninger som f.eks. rensning af tilstoppet toilet, rensning af stoppet vask, kloak spuling og slamsugning. Når kloakken er stoppet til, kan en kloakspuling hjælpe. Her bruger man en højtryksspuler til at rense kloakken, hvor man også får fjernet mange af de belægninger som eventuelt har sat sig i rørene, der gør, at der i fremtiden er mindre risiko for, at kloakken bliver tilstoppet igen. Man kan også få en forebyggende kloakspuling, for at undgå, at kloakken bliver tilstoppet i fremtiden og minimere kloakproblemer. 

Hvis du har brug for en vvs’er med det samme

Hvis der opstår et akut problem med f.eks. utætte vandrør, en ødelagt bruser eller noget helt tredje, kan man kontakte en akut vvs, der kan komme og ordne problemet for dig. Denne slags installationer i hjemmet kan gå i stykker lige hvornår det skulle være på alle tidspunkter på døgnet. En akut vvs’er er derfor en fordel, eftersom de kan hjælpe når problemet ikke opstår, og man derfor ikke skal vente på, at ens lokale vvs’er åbner.

Skriv et svar