Agriturisme i Toscana

Det kan vi bestemt godt gøre en anden gang, var min kone og jeg enige om, efter at vi havde tilbragt to ugers ferie i Italien på en anderledes måde, end vi har prøvet før. Baggrunden for, at vi prøvede en ny form for ferie, var, at en af min kones gode kolleger havde tilbudt os de to ugers ophold i en feriebolig i Italien til en meget billig pris. Min kones kollega og hans kæreste var blevet forhindret i selv at benytte den feriebolig, de havde lejet og for længst havde betalt for. De havde levet via den store og faktisk bedste udbyder af ferieboliger i Italien: You-Go.

Ude på landet i Italien

Jeg var ikke specielt optimistisk på forhånd, for ferieboligen var indrettet på en forholdsvis ensomt beliggende landbrugsejendom, fik vi oplyst på forhånd. Men prisen var så gunstig, at det var en af den slags tilbud, man bare ikke kan sige nej til.

Så vi kørte af sted på vores ferie i Italien, hvor vi i de to uger skulle opholde os i Toscana, som er en region, vi har besøgt flere gange tidligere. Men vi har aldrig tidligere prøvet agriturismo i Toscana, som ellers er en temmelig populær ferieform.

Vi havde en ukompliceret biltur derned med en enkelt overnatning undervejs, og da vi kom frem til feriestedet, ventede der os en glædelig overraskelse, for det var ikke en helt almindelig bondegård, vi skulle holde ferie på. Faktisk var en temmelig stor bygning blevet omdannet og indrettet med seks selvstændige ferielejligheder, og i den parklignende have, der hørte til gården, var der etableret en pænt stor swimmingpool med tilhørende areal, hvor man kunne ligge og sole sig i lækre solsenge.

Restaurant på gården i Toscana

Heldigvis havde gården også sin egen lille restaurant, så man ikke var nødt til hver dag at skulle ud at køre for at få et måltid mad, og det var meget lækker mad, som gårdens ”madmor” med hjælp fra nogle unge mennesker frembragte hver dag til både frokost og middag om aftenen.

For mig var det også en stor oplevelse, at den gård, vi boede på, rent faktisk var en vingård, og gårdejeren, som hed Giovanni, var en ægte vinbonde, som var meget stolt af sine produkter og hellere end gerne fortalte om sin produktionsmetoder og skænkede smagsprøver med rund hånd. Det endte da også med, at vi købte 12 flasker af hans bedste rødvin med hjem, for den er virkelig fremragende.

Min kone og jeg har adskillige gange tidligere lejet et feriehus i Italien til vores ferier sammen med børnene, der nu er blevet voksne, så de ikke tager på ferie sammen med os mere. De foregående ferier i Italien har for vores vedkommende altid været i områder, der er mere turistprægede, så der var noget underholdning for børnene også. Men nu, hvor vi kun er os to af sted på ferie, så passer den rolige og meget afslappende ferieform os ganske godt, er vi enige om.

Udover at få slappet rigtig godt af brugte vi ferien til at køre på udflugter rundt i Toscana, som er en meget smuk region med mange små, pittoreske byer, som man vist aldrig kan blive træt af at slentre rundt i.

Skriv et svar