Træn derhjemme, og hold dig i form hele året

Hjemmetræning

Der er mange fordele ved at træne derhjemme. Du slipper for at bruge tid på at tage ned i fitnesscentret, og din træningstid går derfor ikke ud over familietid.

Herudover er udstyret aldrig optaget, og du kan træne, lige når du vil. Du skal heller ikke tænke over dit tøj eller morgenhår, når du træner derhjemme, og det kræver ingen planlægning at træne derhjemme.

Hvis du er mere økonomisk anlagt, så kan der også være penge at spare ved at træne hjemme.

De fleste danskere betaler mellem tre og fem tusind kroner om året i kontingent til deres fitnesscenter. Selvom det koster penge at købe træningsudstyr, så er pengene hurtigt tjent hjem.

Dette gælder specielt, hvis I er flere i husstanden, der er medlem af et fitnesscenter.

Maskiner til hjemmetræning

Der er masser af maskiner, du kan benytte til hjemmetræning. Det er muligt at finde maskiner til alle behov.

Dette gælder både styrketræning og konditionstræning, og mange træningsmaskiner kan fås til fornuftige priser og i forskellige størrelser

Løbebåndet – en solid maskine til konditionstræning

Mange danskere kan lide at løbe uden for om sommeren. Men henover efteråret mister mange danskere deres motivation og stopper derefter al deres træning i vinterperioden.

Med et løbebånd har du ingen undskyldning for ikke at løbe om vinteren, da det kan gøres foran fjernsynet. Hvis du føler, at løbebåndet kan blive en smule ensformigt, så kan du altid prøve at skifte mellem forskellige hastigheder og vinkler.

Motionscyklen – skånsom for knæene og sjov at benytte

Hvis du kan lide at cykle, så er en motionscykel en rigtig god måde at motionere inden for. Motionscykler er ofte udstyret med en computer, der indeholder en række forskellige programmer, du kan prøve.

Disse programmer varierer belastningen og informerer dig om, at du nu cykler op eller ned ad en stejl bakke. Dette kan give en utrolig varieret og sjov træning.

Hvis du har problemer med knæene, så er en motionscykel også en perfekt træningsmaskine, da du selv kan styre belastningen og skåne dine knæ.

Hjemmetræning for personer med begrænset plads

Det kan selvfølgelig være, at I ikke har plads til store maskiner i hjemmet. Dette behøver heldigvis ikke stoppe jer fra at træne hjemme.

Hvis du gerne vil styrketræne derhjemme, kan du eksempelvis købe håndvægte, da de ikke kræver meget plads, og de koster ikke så meget som en træningsmaskine. Hvis du gerne vil lave konditionstræning, så kan du blandt andet benytte en kettlebell.

Dette er en vægt, der har et bredt håndtag, og den kan derfor betjenes med begge hænder. Fordelen ved en kettlebell er, at du både kan bruge den til styrketræning og konditionstræning.

Du kan se 5 forslag til kettlebell øvelser her.

Hvad du skal overveje, inden du køber udstyr

Det kan selvfølgelig være, at du er fristet til at storme ud at købe hjemmetræningsudstyr med det samme. Men det kan være en god idé at overveje nogle ting, inden du køber udstyr. Du skal blandt andet vide, hvad du gerne vil træne.

Det giver for eksempel ingen mening at købe en masse vægte, hvis du gerne vil træne konditionen.

Herudover skal du lige undersøge, hvad dit budget rækker til. Det kan være en god idé at vente med at købe udstyr, til du har råd til udstyr i ordentlig kvalitet.

Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig overveje, hvor meget plads du har i hjemmet.

Skriv et svar