Undgå indbrud før du tager på ferie

Det kan være yderst ubehageligt at opdage, at der har været ubudne gæster på besøg. Tyve ser ofte sit snit til begå indbrud i boligen, når man mindst venter det. Ærgrelsen er stor, når man vender hjem til en elektronik-tom bolig efter en dejlig ferie. Men tyve slår ikke nødvendigvis kun til, når man er på en længere rejse – de øjner også muligheden, hvis man blot er væk en enkelt aften.

Vi har i samarbejde med Danmarks største sikringscenter, Bagger Låse & Alarm A/S, samlet nogle gode råd til, hvordan du kan sikre din bolig imod indbrud uanset om du er væk en enkelt aften eller skal på ferie.

Tænk alle husets elementer igennem

For at besværliggøre tyvens arbejde, så er det godt at sikre sig alle steder, hvor tyven ville kunne have mulighed for at bryde ind. Dette gælder selvfølgelig selve boligen men også loftet og kælderen. Først og fremmest er det en god ide at tænke på sikringen af yderdørene.

Yderdøre inkluderer hoveddør, bagdør, terrassedør og køkkendør. En god og sikker yderdør er solid og slutter tæt til karmen, hvilket gør det sværere for tyven at bryde den op med et koben.  Derudover kan du sikre dig, at vinduerne har solide hasper og låseanordninger.

Vælg en god lås – og husk at låse

En yderdør beskytter bestemt ikke boligen i sig selv – derimod skal den have en stabil lås, som holder tyven ude. Man kan overveje at investere i en suppleringslås, som skal hænge 40 cm fra hovedlåsen. Dette vil være med til at skræmme tyven yderligere væk, da to låse kræver længere tid at bearbejde end blot en. Jo flere forholdsregler man tager sig, desto mindre er sandsynligheden at tyvens valg falder på netop ens lejlighed.

Derudover kan det på det kraftigste anbefales, at man rent faktisk husker at låse yderdørene, når man ikke opholder sig i hjemmet. Hvis man har glemt at låse døren og der kommer indbrud, så dækker forsikringen nemlig ikke (eller i hvert fald i mindre grad).

Gør arbejdet surt for tyven

Hvis man vil forhindre tyven i at udføre sit arbejde, så kan man overveje at investere i flere sikkerhedsforanstaltninger. En tyverialarm er et meget populært og oplagt valg. Alarmens høje lyde og eventuelle lys tiltrækker sig opmærksomhed, hvilket er det en tyv ønsker mindst, da denne foretrækker at arbejde under lyssky og diskrete forhold. Derudover vil en alarm eventuelt kunne få naboer eller forbipasserende til at reagere.

Har man en større grund eller ønsker bedre sikring med sit hus, så kan man få installeret videoovervågning. Diskret placerede kameraer kan ofte have held med at identificere uvidende tyve. En anden fordel er, at synlige overvågningskameraer ligefrem kan afskrække tyvene for over hovedet at forsøge sig.

Simuler aktiviteter

En tyv bryder sig ikke om, hvis der er liv og aktivitet. Derfor er det fordelagtigt at snyde tyven til at tro, at man er hjemme. Dette kan blandt andet gøres ved at lade gardinerne være trukket fra og beholde sine blomster i vindueskarmen. Man kan eventuelt få en sød nabo eller familien til at passe ens planter i mellemtiden. Derudover er en overfyldt postkasse et stensikkert tegn på, at de bosiddende er væk i længere tid. Få derfor gerne nogen til at tømme din postkasse, så det giver illusionen af din tilstedeværelse.

Derudover findes der også lystimere, som kan sprede lys i din lejlighed i dag- og aftentimerne. Hermed kan tyven forledes til at tro, at lejligheden ikke er tom.

Vær bevidst om adfærd på nettet

Mange mennesker ynder at skrive et glædeligt opslag på sociale medier om, at der nu venter 14 dages sol og varme. Intentionen er selvfølgelig at sprede et godt budskab og informere venner og familie om sin afrejse. Dog kan et sådant opslag være en direkte invitation for en indbrudstyv.

Derfor bør man være bevidst om, hvilket indhold man skriver, og hvem man deler det med på eksempelvis Facebook. Man kan tjekke sine privatindstillinger og gøre opslag private, så kun ens godkendte kontakter og venner har adgang til at se ens opslag.

Flere gode råd?

Hvis du ønsker endnu flere gode råd mod indbrud, så har Bagger Låse & Alarm A/S også lavet en infografik med 17 gode råd mod indbrud. Den kan du finde her.

Skriv et svar