Vælg sikkert når du vælger webbureau

Den digitale verden er stor, og for mange er den skræmmende. Der kan være et væld af termer og færdigheder, du er nødt til at erhverve dig for at kunne drive en hjemmeside med succes, og det kan ofte være fristende at outsource opgaven og hyr et webbureau, som kan hjælpe dig med at få en god hjemmeside op at køre.

Men her skal du også være forsigtig. Der er mange fuskere derude, der hellere løber af med dine penge frem for at hjælpe dig. Derfor skal du være yderst opmærksom på detaljerne, når du skal hyre hjælp online. Der er nogle helt generelle ting, som du kan holde dig for øje, når du skal i gang med at finde det rette webbureau

Gå efter de klare priser

Først og fremmest skal du have styr på, hvad du betaler. Nogle webbureauer er praktisk talt gratis, imens andre kan koste op mod 100.000 kroner for deres hjælp. Begge dele kan i teorien være fint, alt efter hvad dine behov er, men det vigtige er de skjulte udgifter.

Hvis hjemmesiden næsten er helt gratis, gemmer der sig ofte en masse ekstra køb bagved, som du er nødt til at tilkøbe for at få en nogenlunde professionel hjemmeside. Her hjælper det, hvis du har styr på, hvilke funktioner din hjemmeside skal have. Så kan du hurtigere undersøge, hvilke ekstra tilkøb du vil skulle foretage for at få dit ønskede design. 

Der kan også være en risiko for lange bindingsperioder på flere år, hvilket ikke kan anbefales. Hvis du binder dig på den måde til et bestemt webbureau, kan det være svært at slippe fri af dem tidligere.

Ja til erfaring, nej til freelancere

Fokusér på webbureauer, der har erfaring, og hvor du kan finde tidligere kunders anmeldelser og udtalelser. På den måde ved du, hvad du går ind til. Undersøg hvor længe virksomheden har været åben, hvor mange kunder de har haft og hvilke rygter, der skulle ske at florere om dem.

Freelancere kan ofte give et bedre tilbud på prisen, men de mangler også ofte den erfaring, som en større virksomhed kan tilbyde. Samtidig kan der også være mangel på tid, siden de er en enkeltmandsvirksomhed, der skal jonglere mange forskellige folks hjemmesider.

Her er det også vigtigt at tænke på kundesupport. Gå efter et bureau, som kan tilbyde support. Det er især godt hvis supporten er en del af pakkeløsningen, så du ikke skal betale ekstra.

Skriv et svar