Ved du nok om det kæledyr, du har valgt at bo sammen med?

Kæledyr er skønne, og mange af os har dem. Hvad end vi er hunde- eller katte-mennesker, så bliver vores firbenede venner en del af familien, en roommate, en psykolog og en ven. Men hvad ved vi egentligt om vores dyr – og hvor gode er vi til at tjekke ind? I det følgende vil vi kigge på nogle spørgsmål, vi med fordel kan stille os selv på vores dyrs vegne.

Dækker dit hjem din hunds behov? 

Når vi indretter os, så er det vigtigt, at vi tænker vores kæledyrs behov ind. Vi bør kende vores hund og vi bør vide, hvordan den bor bedst. I denne forbindelse er der mange spørgsmål, vi kan stille os selv: Må hunde få æbler – og hvor let adgang til æbletræet har den? Hvor er min hund mest tryg – hvor vil den få mest ro om natten? Hvor kan min hund slappe af, når den spiser – hvor føler den ikke sin mad truet? Dette er blot for at nævne nogle stykker, og i samme omgang gøre bevidst om, at vi må kende vores dyr, og at vi må indrette os hensigtsmæssigt, når vi har valgt at berige vores familie med en hund. 

Hvordan har din kat det – har du husket at spørge? 

Den egenrådige og selvstændige kat kan være sværere at læse end den mere umiddelbare hund. Derfor bør vi være meget omhyggelige, når vi sætter os ind i kattens behov – vi børe have læse på lektien, så vi er godt forberedt og velindrettet til at huse katten. Fordi katten kan være svær at få svar ud af, så bør sikre os en solid viden om netop vores kat. Katteracer har alle hver sine egenskaber og behov, og der er stor forskel på kravene til os, om vi søger at skabe et godt liv for norske skovkatte eller for balinesere.

Kæledyr og boligindretning

At indrette sig stilrent og moderigtigt og at varetage dyrets behov kan sagtens sameksistere – det kræver blot lidt omtanke, en god portion forståelse og lidt kreativitet. Vigtigst er, at vi sætter os ind i vores dyrs behov, og dernæst er det blot at “lege” det rigtige udstyr og valg af møblementer ind i de rum, der giver bedste mening – og med dette menes, at dyret har brug for, at rummene hver især har funktioner, der passer til dyrets rutine. Vi kommer længst med viden og omsorg. 

 

Skriv et svar