Vil du være top leder? Så hold din krop i top stand

Der er en utrolig mængde forskellige ting, der er med til at gøre en til en god leder. Det kan være erfaring, modet til at tage beslutninger og meget, meget andet. Noget af det, man kan gøre, som mange måske undervurderer for meget, når de prøver at være en god leder, er hvordan de behandler deres egen krop og tager sig af den.

Sind og krop – hold dem i gang for at vinde succes

At holde sig effektivt i gang handler både om ens krop og ens sind, og samspillet imellem dem. Ofte kræver en lederposition, at hjernen kører på højtryk. Man skal være i stand til at tage de rigtige beslutninger, og det er svært, hvis ens hoved ikke er i god form. Men hovedet holder ikke bare sig selv klart. Man skal arbejde for det.

Arbejdet man udfører i hverdagen hjælper for det meste med at sørge for intellektuel stimulans til hovedet. Det er derfor ikke sikkert, at man behøver gøre særlig meget ekstra på den front, for at ens hjerne forbliver i topform.

Til gengæld skal der gøres noget andre steder, for at ens geni kan udfolde sig så godt som muligt. For eksempel er det en virkelig god ide at holde kroppen i gang. Hvis man sørger for at motionere, så ender kroppen generelt med at have det bedre.

Og når kroppen har det bedre, så fungerer hovedet også bedre. Der er en sammenhæng imellem de to, som gør, at det er optimalt for ens hoved, hvis man også holder kroppen i gang. Givet hvor vigtigt det er, at ens hjerne fungerer, når man sidder i en lederstilling, er det altså i den grad at foreslå, at man om ikke andet får dyrket en smule motion.

Husk også hjemmet – krop og sind befinder sig alle steder

En anden nødvendighed for, at man kan fungere optimalt, er, at man sørger for at spise. I en travl hverdag virker det ofte mere optimalt at få sig et hurtigt måltid eller nogle snacks. Det er selvfølgelig bedre end ingenting, når man er på farten, men man bør give sig tid til et ordentligt måltid i ny og næ. Et godt måltid mad er ofte det, man har brug for, for at være velfungerende.

Selvfølgelig kan man spise på restaurant eller lignende og stadig få god mad. Det er dog oplagt at gøre i hjemmet. Og hjemmet kan fungere som et vigtigt sted, ikke bare til at spise, men til at slappe af. Ens hjerne kan ikke arbejde på højtryk hele tiden. Selv som leder er det nødvendigt, at man nogen gange tager en slapper.

Der er selvfølgelig mange måder, man kan slappe af på, og det kommer helt an på den enkelte, hvordan det er, de lukker verden ude og giver sig selv noget pusterum. Der er dog én form for afslapning, som alle har tilfældes.

Man kommer ikke uden om søvn. En god nats søvn er ikke til at slå, hvis man vil have hovedet i lederform. Der er mange forskellige senge, som man kan sove i, men én ting er sikkert: Man skal have fundet den helt rigtige. For hvis man ikke har den rigtige seng, så får man ikke den rigtige søvn. Og måske mere end alt andet er søvn alfa og omega, hvis man vil være velfungerende – også som leder.

Skriv et svar